Jasmin Ligata, možda bi bilo siromašno samo reći novinar i ekspert za komunikacije, a možda bolje i filantrop i društvenokorisni entuzijasta, pokrenuo je novu akciju u svrhu prikupljanja sredstava za Pomozi.ba.

Predmet licitacije je lopta sa poptpisima Emira Spahića, Elvira Bolića, Safeta Nadarevića i drugih veterana koji su prošli četvrtak igrali humanitarnu utakmicu u Zenici.

“Na aukciju stavljam loptu sa utakmice između BHFanaticos vs Pomozi.ba sa potpisima svih igrača, koji su nastupili za legende bh. fudbala!

Prihod će biti uplaćen u Fond “Sportisti za zivot”, koji je namijenjen liječenju bh. građana.

Lopta je predivna uspomena sa događaja kojeg smo organizovali, ali nečiji je život vrijedniji od svega na ovom svijetu.

Aukcija će trajati do srijede u podne, a do tada možete ostavljati vaše ponude u komentare!” napisao je Ligata na Facebook objavi koju možete pronaći ispod.

U prošli četvrtak u Zenici su humanitarnim povodom odigrali utakmicu veterani BiH i BH Fanaticosi, a na terenu smo nakon dugo vremena vidjeli Emira Spahića, Elvira Bolića, Bulenda Biščevića, Adnana Gušu, Safeta Nadarevića, Ninoslava Milenkovića, Džemu Berberovića, Veldina Musića, Samira Muratovića, Senijada Ibričića, Nermina Šabića, Avdiju Vršajevića…

Fotografije sa ove utakmice pogledajte na linku ispod.

(Reprezentacija.ba)