Senad Kreso, internacionalni selektor i trener u penziji, za Reprezentacija.ba komentariše aktuelnosti u fudbalu.

Ovaj put se dotakao pokušaja FK Sarajevo organizacije sastanka klubova Premijer lige BiH koji je propao, čini se najviše, zbog apsolutno različitih stvarnosti u kojima bordo klub funkcioniše u odnosu na većinu drugih klubova. Ali i na još neke razloge.

Neodazivanje na poziv predsjednika Sarajeva Mirvića od strane premijerligaških klubova nije samo puko odbijanje u smislu “Kao nije vrijeme za to, prvenstvo traje, treba sačekati ljetnu pauzu”.

Odbijanje je to više u smislu one narodne “Svak’ se o svome jadu zabavio”.

Tako svaki klub bije svoju bitku, a tuđa ga bitka interesuje samo onda ako se njega direktno dira.

Da postoji Udruženje premijerligaških klubova ova priča bi imala smisla i svoj produktivan tok.

Ali, pa zar je bilo za očekivati da te sada kada se “lomi” prvenstvo podrži Željezničar koji grca od svih vrsta problema, ili da te podrži Velež koji po tom pitanju ima veoma gorko iskustvo – i to zbog prekida koji su napravili navijači, a ne predsjednik i klupa.

Ili, tek Tuzla City sa Husićem koji sjedi u IO NFSBIH. Zar to očekivati od Igmana Konjic koji je u opasnoj zoni i koji pred svaku utakmicu moli Boga ne da im sudija pomogne nego samo da ih ne ošteti.

Ostali klubovi sa vidljivim i nevidljivim za javnost nacionalnim predznacima mudro šute i gledaju svoja posla.

Na neuspjelu Inicijativu pod nazivom “Borba za spas bh fudbala” inicirane od predsjednika Sarajeva Mirvića odgovor se može očekivati u petak od strane Saveza. Odgovor će kreirati Disciplinska komisija po pravilima NFSBIH.

Biznismen Ismir Mirvić vjerovatno nije iznenađen neodazivanjem na njegov poziv. On je to morao očekivati, ali njemu i njegovim štitenicima treba “afera” koja će skrenuti pažnju navijačima i simpatizerima sa, kako trenutno stvari stoje, propale sezone.” napisao je Kreso.

(Reprezentacija.ba)