Senad Kreso, selektor i trener sa međunarodnom karijerom, danas u penziji, za Reprezentacija.ba komentariše aktuelne teme u našem fudbalu. Dotakao se posljednjeg skandala – sudijske krađe na stadionu Koševo i odluke da FK Sarajevo prekine istu utakmicu – protiv Borca u Kupu BiH.

Prekid kao zaštita!

Ko je inicirao prekid na Koševu i to u 93 minuti meča? Odgovor je njih trojica. Saglasnost je morala biti proslijeđena od predsjednika Mirvića ,sa tribina, te realizirana od sportskog direktora Ibričića i trenera Rožmana.

Šta je uzrok?

Suđenje sudije Muse.

Sarajevo je znalo da je Musa kao fudbalski sudija oličenje ZLA u našem premijerligaškom fudbalu. Sarajevo ima loše iskustvo sa njim i nije smjelo dozvoliti da on sudi na Koševu. Sarajevo tj. Mirvić nije ništa poduzeo u vezi toga. Možda i jeste ali, ne zvanično.

Šta je iritiralo sve na stadionu u vezi suđenja sudije Muse.

Jednostavno rečeno njegov neujednačen kriterij kod faulova i davanje kartona, više na štetu Sarajeva.

Ovo je bitan segment tokom meča koji može dati prednost jednoj ekipi u ovome slučaju Borcu.

Tačno je da je ovo činilo nervoznim klupu Sarajeva i igrače na terenu. Međutim interesantno je da od prvog faula ili sporne situacije igrači i klupa Sarajeva protestuju. Tako imamo da je sp. direktor Ibričić dobio žuti karton u 15. minuti meča.

Uvjeren sam da je klupa prenijela nervozu na teren i da klupa tj. glumac Rožman nisu bili dovoljno spremni za ovaj meč.

Da li je trebalo doći do prekida? Nije. Nije FK Sarajevo seoski klub već klub sa bogatom tradicijom!

A što se tiče saopštenja predsjednika Mirvića, čovječe kasniš. Javljaš se sada kada je vjerovatno propala sezona. Nastavi sa kratkim izjavama i prestanite se ti i ovi sa klupe dodvoravati publici.

Što se u raji kaže OFIRNO je.” napisao je Kreso.