U toku je prvi trening reprezentacije BiH na Grbavici, a pred početak treninga ekipu je posjetio bivši selektor Mehmed Baždarević (63).

Bivši selektor dobio je priliku sići na teren Grbavice, a imao je i ugodan razgovor sa selektorom Miloševićem.

Sve je proteklo uz srdačne gestikulacije, razgovore i dobre želje.

– Sve što se dešavalo bilo je negativno i nije dobro za spremanje ovakvih utakmica. Ipak, mislim da moramo biti svi optimisti, pozitivni, da stvaramo dobru atmosferu. Jer, pobijediti Ukrajinu i poslije još jednog rivala (ako bude došlo do tog finalnog meča, op.aut), nije lako – izjavio je ranije Baždarević u razgovoru za Sportal prilikom gostovanja na svečanoj ceremoniji Sportskih igara mladih u Beogradu.

– BiH zaslužuje puno više. Vjerujem u te momke i reprezentaciju. Biće jako teško, ali vjerujem. Možemo proći Ukrajinu koja je veliki favorit u odnosu na nas, ali moramo se dobro pripremiti. Mislim da reprezentacija BiH, ipak, zaslužuje da se nađe na Evropskom prvenstvu, iako to možda nije pokazala u ovim kvalifikacijama – optimističan je Baždarević.

– Rezultati koje bilježi do sada nisu doprinijeli da se stvori dobra atmosfera oko reprezentacije i selektora. Uprkos tome, treba sačuvati vjeru – ističe čovjek koji je od 2014. do 2017. bio selektor Zmajeva i dodaje – Ponavljam, vjerujem u reprezentaciju i selektora, da će naći najbolje rješenje na kraju. Mislim da možemo da odemo na EURO. To bi bila velika stvar za našu državu, ali i cijeli region. – rekao je Meša za Sportal.

BiH je sa Baždarevićem u baražu u Zenici protiv Irske igrala 1:1, a u Dablinu izgubila sa 2:0.

Baždarević je nakon BiH vodio Paris FC od juna 2018. godine do decembra 2019. godine. Zatim je od Augusta 2020. godine do februara 2021. godine vodio Guingmap, također francuski drugoligaš.

Na klupi BiH imao je 14 pobjeda, četiri remija i šest poraza.

Nedavno je imao ponudu da preuzme FK Željezničar koju je odbio zbog navodnih administrativnih prepreka.

Raspored obaveza Zmajeva:

Ponedjeljak:

19:00 sati – Trening na Grbavici

Utorak:

14:00 sati – Izjave za medije

19:00 sati – Trening na Grbavici

Srijeda:

12:00 sati – Press konferencija u zgradi NS/FS BiH

19:00 sati – Trening na Grbavici

Četvrtak:

20:45 sati – Utakmica BiH – Ukrajina u Zenici

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16