Almedin Ziljkić (28) od danas više nije fudbaler FK Sarajevo. Vijest je to koju je klub iz Titove 38/b potvrdio na svojoj zvaničnoj stranici, a koja i nije iznenađujuća s obzirom na dešavanja prethodnih dana i suspenziju koju je sportski direktor Senijad Ibričić u dogovoru sa stručnim štabom izrekao iskusnom krilnom fudbaleru.

Tako je Ziljkić u samo nekoliko mjeseci od ponajboljeg igrača Sarajeva i kapitena postao “persona non grata”, a najmanje što je želio je biti nepoželjan. Zato je upravo na vlastiti zahtjev odlučio sporazumno raskinuti ugovor i završiti svoju epizodu na Koševu.

– Nisam se nadao da će se ovako završiti moja epizoda u Sarajevu. Ovim potezom mislim da sam pokazao da sam u pravu, samoinicijativno sam rekao da želim otići i to je to. Za klub neću reći ništa negativno, želim im sve najbolje. Samo su me zaboljele laži koje su se plasirale, mahalske priče kako ja iznosim neke informacije i slično. Ako je Almedin najveći problem, okej, otići ću. Problem riješen – rekao je Ziljkić u telefonskoj izjavi za Reprezentacija.ba portal.

S obzirom da je ugovor raskinut nakon okončanja prijelaznog roka, ovaj 28-godišnjak će na pronalazak novog angažmana morati sačekati ljetni period. Sarajevo je napustio nakon 30 odigranih utakmica u kojima je zabio devet golova i upisao šest asistencija.

Prije Sarajeva je nosio dresove Olimpije, Borca, Tuzla Cityja, Slobode, Gorice, Novog Pazara… Upisao je i tri nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

FK Sarajevo ostavlja na petoj poziciji na tabeli Premijer lige BiH.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16