Juniori Željezničara završili su svoj nastup na međunarodnom turniru Al Abtal, piše zvanična stranica FK Željezničar.

U posljednjem meču su poraženi od Real Madrida sa 2:0, a o susretu i turniru govorio je direktor Omladinske škole, Edin Ćurić.

“Dobra utakmica s obzirom da se igralo sa Real Madridom. Momci su vjerovatno bili pod dojmom, dogovorili su se na sastanku da moraju respektovati Real, to je najbolji klub na svijetu, ali isto tako i da vjeruju u svoju snagu i u svoj kvalitet.

Oni su u mnogim momentima utakmice to i pokazali, primili smo nesretno dva gola na samom početku utakmice i na početku drugog poluvremena. Imali smo i par prilika, šansi i polušansi. U završnici je falio taj posljednji pas da to bude malo bolje, mogla je utakmica završiti i 2:2“, kazao je Ćurić o meču sa Realom, a potom je govorio o samom turniru na kojem su Plavi igrali protiv Benfice, Future Falconsa, Dinamo Zagreba i danas Reala.

“Imali smo puno mladih igrača. Imali smo i talentovane kadete, turnir je zamišljen sa naše strane, ali i durgih klubova, da igraju pretežno 2006. godišta, samo trojica 2005. su mogli da igraju. Za nas turnir znači mnogo, ipak je ovo druga vrsta utakmica.

Mogu da vide razliku, mogu da vide tu eksplozivnost, stalnu pokretljivost gdje su oni jako dobro u nekoliko utakmica odgovorili, pogotovo protiv ove ekipe iz Saudijske Arabije. Danas isto većim dijelom apsolutno su sve zadatke ispunjavali i kada se igra protiv tako dobrih igrača samo se može postati bolji.”

Podsjetimo, Željezničar je remizirao sa Future Falcons 0:0, a porazi su ubilježeni od Benfice 3:0, Dinama 5:0 i Real Madrida 2:0.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16