Fudbaleri Sarajeva još uvijek se nisu probudili iz zimskog zna. Proljetni dio sezone počeo je prije mjesec dana i od tada izabranici Simona Rožmana nisu osjetili slast pobjede u prvenstvu, a sramotan poraz na Grbavici bio je ujedno četvrti vezani. Posljednji put takvu seriju je Sarajevo imalo još prije 28 godina.

Da nešto ne štima u klubu priznao je i sam trener Sarajeva Simon Rožman koji će, smatraju oni upućeni, sigurno napustiti klub uz neizbježnu otpremninu za sve što je uradio za klub. Ruku na srce – ništa dobro. Teški su dani pred Ismirom Mirvićem koji već razmišlja o potencijalnim nasljednicima, treneru koji može umiriti navijače, napraviti red u svlačionici.

Naravno, mnogima je prvi na umu Husref Musemić, isti onaj kojeg su u nekoliko navrata tjerali, puštali niz vodu i uvjeravali ga prije dolaska Simona Rožmana da je jedini pravi kandidat za trenera.

Pozvali smo legendu Sarajeva. Bez angažmana je od ljetos kada je napustio Igman i kada su mnogi smatrali da je upravo zbog “ponude” Sarajeva sporazumno raskinuo ugovor.

– Uživam u odmoru, treniram, gledam utakmice. Nekada se čovjeku i zamanta u glavi od svih tih silnih utakmica, kroz smiješak kaže Husref Musemić na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Suviše je Musemić mudar da bi davao bilo kakve komentare o aktuelnoj situaciji u Sarajevu i upuštao se u glasine oko povratka na Koševo. Po ko zna koji put.

– A, dobro, ko se mogao nadati ovome? Fudbal je nepredividiv, želite najbolje, međutim nekada jednostavno ne ide. Krize su sastavni dio svega toga. Ne bih detaljnije pričao o tome niti komentarisao bilo kakve priče. Navijači me žele? Ne, ne, stvarno ne želim o tome.

Izbora nismo imali nego priču preusmjeriti na reprezentaciju. Savo Milošević danas je izdiktirao imena igrača na koje će računati u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo koji se igra krajem ovog mjeseca, najprije, protiv Ukrajine.

– Činjenica je da smo dobili najkvalitetniju reprezentaciju, ali ne sad toliko da ne možemo s njima igrati. Šansa postoji. Vjerujem da ćemo moći smoći snage da odigramo dobru utakmicu. Igra se samo jedna, puno toga može odlučiti, od nekog kiksa do efektnog gola. Vidjet ćemo. Nismo bez šansi.

Smatra kako je mnogo važno probleme ostaviti po strani i pružiti maksimalnu podršku Savi Miloševiću i njegovim izabranicima.

– Treba uraditi ono što je do nas, odnosno napraviti što bolju atmosferu, to mnogo znači u ovakvim utakmicama. Najlakše je kritikovati. Nije lako ni selektoru. Čitam baš komentare danas, uvijek ima onih koji zamjeraju što nije pozvao ovog, onog… Nikada ne možeš ugoditi. Zato – podržimo svi ovaj tim jer bila bi velika stvar za ovu državu da se nađemo na velikom takmičenju, prokomentarisao je Musemić za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)