Borac i Sarajevo u srijedu od 18,45 sati u Banjoj Luci igraju prvi meč četvrtfinala Kupa BiH.

Tim povodom održana je press konferencija Borca, a duel sa Sarajevom najavili su prvotimac Jakov Blagaić te šef stručnog štaba Vinko Marinović.

“Čeka nas derbi utakmica i to je motiv više da igramo što bolje od prve do posljednje minute. Dobro se poznajemo i veoma je važno da budemo skoncentrisani od početka do kraja. Znamo da je Sarajevo kvalitetan protivnik bez obzira na rezultate u proteklom periodu.

Detalji će odlučiti pobjednika. Moramo da budemo skoncentrisani, a naš cilj je pobjeda. Želim da pozovem navijače da dođu na stadion i da svojim navijanjem budu naš igrač više” kazao je Blagaić.

Van stroja je jedino David Čavić koji se uskoro vraća na teren.

Stručni štab detaljno je secirao igru protivnika, a Vinko Marinović kaže da od svoje ekipe očekuje da nastavi u dosadašnjem ritmu.

“Nakon prvenstvenog derbija sa Veležom čeka nas derbi i Kupu BiH sa ekipom Sarajeva koja je skup kvalitetnih pojedinaca. Znamo šta nas čeka. Derbi utakmice uvijek sa sobom nose naboj i dozu pritiska, ali mi igramo veoma dobro i želimo da nastavimo u tom ritmu.

Nadam se da ćemo slaviti sa našim navijačima koje pozivam da dođu u što većem broju na stadion. Njihova podrška nam uvijek znači”, poručio je Marinović.

Meč u Banjoj Luci sudit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Duel će direktno prenositi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16