Real Madrid našeg Džanana Muse (24) u narednim danim igrati završnicu Kupa Španije, a bh. reprezentativac je govorio za uglednu Marcu.

Musa kaže da je osvajanje Kupa u Španiji jednako bitno kao i osvajanje lige.

“Svaka utakmica je veoma važna. Svaki tim ima kvalitet, a iznenađenja se često dešavaju u Kupu. Mislim da je u Španiji jednako važno osvojiti Kup kao i ligu. Kup nikada nisam osvojio i to je izazov za mene.

Ovaj turnir je veoma poseban za nas jer smo ga prošle godine izgubili. Sada smo se spremili i nadamo se da će biti drugačije”, rekao je Džanan i otkrio da mu je najbolji prijatelj u Realu reprezentativac Hrvatske Mario Hezonja.

“Da, imamo dobru hemiju jer pričamo istim jezikom. Imamo veoma dobar odnos. On je kod mene svaki dan i puno govorimo o stvarima izvan košarke. Sretan sam što sam u istom timu kao i on.”

Bh. reprezentativac je u Real stigao u ljeto 2022. godine te potpisao trogodišnji ugovor.

“Potpisao sam trogodišnji ugovor. Još uvijek nisam pričao sa Juanom Carlosom Sanchezom (šef košarkaške selekcije Reala) i predsjednikom o produženju ogovora. Razgovaramo samo o ovoj sezoni, a tokom ljeta ćemo nastaviti dalje pregovarati. Trenutno sam fokusiran na Kup.”

Džanan ističe da je sretan što ima mogućnost da igra za Real čiji je dres svojevremeno nosio najbolji košarkaš BiH u historiji Mirza Delibašić.

“Sretan sam ovdje u Madridu. Ovdje smo svi kao jedna porodica. Nikada ne znaš šta će se desiti u budućnosti. Nosim isti dres koji je nosio i Mirza Delibašić i to me čini veoma stretnim. Delibašić je najbolji košarkaš u historiji moje države. Imam veliko poštovanje prema njemu.”

Inače, Musa i saigrači će u četvrtak od 18,00 sati igrati četvrtfinale Kupa Španije protiv Murcije.

(Reprezentacija.ba)