KoÅ¡arkaÅ¡i BiH će 23. februara gostovati Kipru u okviru prvog kola kvalifikacija za Eurobasket, a tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu doÄekuju Francuze.

Selektor BiH Adis Bećiragić za spomenute duele najvjerovatnije neće moći raÄunati na kapitena Miralema Halilovića te prvog playmakera Johna Robersona.

Bećiragić je ovo potvrdio u razgovoru za N1.

“19. februara u Tuzli trebali da se skupimo u popodnevnim satima. Opet imamo male probleme Å¡to se tiÄe spiska igraÄa. Spisak od 15 igraÄa trebao bi doći u Tuzli, a od tih petnaest, dvanaest igraÄa će biti na raspolaganju za utakmice. Upitni su dolasci Johna Robersona i Miralema Halilovića zbog povreda, tako da vidjet ćemo Å¡ta će biti.

Otprilike se zna, ali nadamo se Äudima, ali najvjerovatnije da neće doći. Johnu je koljeno ponovo nateklo i relativno male su Å¡anse. I Miralem već pet utakmica igra pod injekcijama i najvejrovatnije će morati da iskoristi ovaj period da bi odradio terapiju i zavrÅ¡i sezonu”, kazao je Bećiragić.

Ipak, selektora raduje dobra forma većine naÅ¡ih igraÄa.

“Gledam recimo Edina Atića, koji igra jako dobro ovu sezonu. Amar Alibegović odliÄno igra u Turskoj. Kenan KamenjaÅ¡ vratio se u Budućnost i nastavlja od poÄetka sezone da igra dobro. Džanan će mi doći vjerovatno umoran, igra jak tempo.

Uglavnom sam zadovoljan sa svim igraÄima. PoÅ¡to neće biti Miralema Halilovića, trebao bi nam pomoći Markus LonÄar, proÅ¡li put smo ga zvali, ali je bio povrijeÄ‘en i nije mogao doći. Gegić mijenja klubove, ali može izuzetno da nam pomogne. Lazić igra u dobroj formi u Subotici. Samo da nam doÄ‘u zdravi”, rijeÄi su Bećiragića za N1.

Širi spisak selektora Bećiragića Kipar i Francusku:

Edin Atić (Igokea), John Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Gran Canaria, Španija), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Aleksandar Lazić (Spartak Subotica, Srbija), Amar Alibegović (Bodrumspor, Turska),

Ajdin Penava (Juventus, Litvanija), Kenan KamenjaÅ¡ (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Evreux, Francuska), Miralem Halilović (Galatasaray, Turska), Kosta Kondić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banjaluka), Haris Delalić (Igokea), Markus LonÄar (Al-Taawon, Saudijska Arabija), Emir Ahmedović (TED Ankara, Turska),

Njegos SikiraÅ¡ (RogaÅ¡ka, SLovenija), Adnan Arslanagić (Ilirija, Slovenija), Ismet Sejfić (Sloboda Tuzla), Obrad Tomić (Ratla, Estonija), Zinedin Mulić (Spars), Darko Talić (Borac ÄŒaÄak), Vojin Ilić (Bosna Sarajevo), Ibrahim Durmo (Pecs, MaÄ‘arska) i Harun Zrno (Valmiera, Latvija).

(Reprezentacija.ba)