Sloboda i Sarajevo u nedjelju (11. februar) od 13,00 sati na stadionu Tušanj igraju duel osmine finala Kupa BiH.

Tim povodom održana je press konferencija Slobode, a prisutnim novinarima obratili su se trener Zlatan Nalić te golman Azir Muminović.

“Što se tiče utakmice u nedjelju, ona je odd velike atrakcione vrijednosti za oba kluba. Kako mogu procijeniti po medijima, to je možda i najatraktivnija utakmica osmine finala. Jedan dobar protivnik, koji je po mojoj procjeni napravio veliki iskorak u posljednje dvije godine.

Prema mom mišljenju Sarajevo je u top tri ili četiri kluba u regionu trenutno. Dolaze na naš nezgodni Tušanj gdje ćemo mi pokušati da se suprotstavimo na najbolji način”, kazao je Nalić i dodao:

“Imamo malih problema po pitanju igračkog kadra. Razlog je viroza koju smo imalii. Nekoliko igrača je tek izašlo iz viroze. Sada protiv Sarajeva ne možemo računati na Mujkića koji je pod temperaturom.

Svi ostali registrovani igrači su dostupni. U ovom trenutku igramo sa ovim što imamo i mislim da imamo prostora da pružimo predstavu sa kojom će naši navijači biti zadovoljni.”

Muminović ističe da saigrači i on jedva čekaju duel sa Sarajevom.

“Sigurno da svi igrači jedva čekaju utakmicu. Igra se, trenira se i gleda se fudbal radi ovakvih utakmica. Pripreme prolaze u dobrom toku. Igrači su radili svoj posaoi svi smo spremni. Nema nekih ozbiljnih povreda.

Navijače pozivam da dođu u što većem broju da nas podrže. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa premijerligaša i pripremamo se za to, jer se nadamo da ćemo se od maja vratiti u društvo najboljih.”

Utakmicu Sloboda – Sarajevo sudit će Luka Bilbija iz Prijedora.

Meč će direktno prenositi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16