Banjalučki Borac je u subotu na pripremama u turskoj Antaliji odigrao 1:1 protiv Dinama iz Makhachkale.

Glavni arbitar je svirao kraj prije isteka 90. minute, s obzirom da je poslije nekoliko oštrih startova došlo do tučnjave između igrača i članova stručnog štaba oba tima.

Trener Borca Vinko Marinović je nakon utakmice govorio za zvaničnu stranicu kluba.

“Odigrali smo veoma dobru utakmicu i zadovoljan sam našim izdanjem. Bilo je čvrsto od početka do kraja, bilo je i malo nervoze, ali sve u svemu jedna jako dobra provjera. Igrači su, sa utakmicom od prije dva dana, odigrali po 90 minuta i to je veoma bitno.

Postigli smo gol, stvarali smo šanse i smatram da idemo u željenom pravcu. Naravno, ima još nekih stvari koje treba da popravimo i ostaje nam da radimo na tome. Najvažnije je da smo na dobrom putu i da sve ono što je planirano sprovodimo u djelo.”

Zadovoljan ekipnim izdanjem u dvoboju sa Dinamom bio je i prvotimac Jakov Blagaić.

“Za dva dana smo odigrali dvije utakmice sa veoma kvalitetnim protivnicima. Odigrali veoma dobro, pružili smo kvalitetno izdanje i dinamički i energetskom potrošnjom.

Smatram da smo bili puno kvalitetniji od protivnika. Ostaje žal za nekim neiskorištenim prilikama, ali radit ćemo na tome da te promašaje “naplatimo” u prvenstvu.”

Rezultati Borca na pripremama u Turskoj:

Borac – Baltika (Rusija) 0:2

Borac – Pyunik (Armenija) 0:2

Borac – Tirol (Austrija) 0:1

Borac – Dynamo Makhachkala (Rusija) 1:1

Lider PL BiH će u ponedjeljak od 14,00 sati u Antaliji igrati posljednju pripremnu utakmicu i to protiv bugarskog Krumovgrada.

Banjalučani će prvi zvanični meč u 2024. godini odigrati 10. februara protiv Zvijezde 09 u okviru osmine finala Kupa BiH.

Podsjetimo, Borac je nakon 18 odigranih kola prvi na tabeli u PL BiH sa 45 bodova te ima sedam bodova više od drugog Zrinjskog.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16