U hotelu „Hills“ na Ilidži u subotu je održan seminar za delegate Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je prigodnim govorom otvorio generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić, saopšteno je iz FS BiH.

Jedna od glavnih tema seminara bila je analiza rada delegata angažovanih na utakmicama Premijer lige BiH, kao i na mečevima omladinskih takmičenja.

Kroz detaljan pregled njihovih aktivnosti i postupaka u jesenjem dijelu prvenstva, delegati su imali priliku razmotriti svoje performanse i identifikovati područja za poboljšanje. Ova analiza pružila je korisne uvide u najbolje prakse i izazove sa kojima se delegati suočavaju u svom radu.

Uz to, delegati su se upoznali sa aktuelnim relevantnim pravnim propisima NS/FS BiH, a kroz predavanja su obrađene teme: „Uputstvo o vršenju dužnosti delegata“, „Pravilnik o kriterijima, ocjenjivanju i rangiranju delegata“, „Radni sastanak – brifing“ i „Krizna grupa (postupci i procedure)“.

Predavači na seminaru su bili članovi Komiteta za takmičenje NS/FS BiH Ivan Frljić, Mirsad Drljević, Dušan Marković, Suad Salibašić, Mile Mandić i Vladimir Glavaš, te Željko Radonja i Lejla Hamza-Salihović iz administracije Saveza.

Predsjednik Komitata za takmičenje Ivan Frljić je izjavio:

“Na današnjem seminaru smo kroz analize jesenjeg dijela takmičenja ukazali i na neke greške u radu, kako se one ne bi ponavljale, te ćemo u proljetni dio prvenstva krenuti još spremnije. Također smo obradili različite teme koje će mnogo značiti delegatima u daljem radu.

Generalno, zadovoljni smo radom delegata. Nije tu bilo većih propusta i sigurni smo da će održati visok nivo i u nastavku takmičenja.“

Seminar je prokomentarisao i Radika Marić, delegat iz Bijeljine:

“Imajući u vidu da sam jedan od starijih delegata i da sam dugo na Premijer ligi, mogu reći da su seminari koje organizuje NS/FS BiH iz godine u godinu sve kvalitetniji.

Bilo je zadovoljstvo biti ovdje jer je seminar odlično pripremljen. Vidjeli smo i gdje smo griješili u proteklom periodu, slušali predavanja o bitnim temama i spremno dočekujemo nastavak takmičenja.“

Svi delegati su položili test iz poznavanja propisa.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16