Bivši selektor BiH Robert Prosinečki (55) danas je preuzeo reprezentaciju Crne Gore.

FS Crne Gore je ovo potvrdio na zvaničnoj stranici.

“Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore imenovao je Roberta Prosinečkog za selektora A reprezentacije Crne Gore. Novi selektor izabran je jednoglasnom odlukom članova IO i sa njim će biti potpisan ugovor na godinu dana.

Prosinečki će u nedjelju, 4. februara potpisati ugovor, nakon čega će biti predstavljen na konferenciji za novinare zakazanoj za 13:00 časova u Kući fudbala.

Hrvatski stručnjak je sedmi selektor u istoriji našeg nacionalnog tima i na tom mjestu naslijediće Miodraga Radulovića.

Prethodno su „sokole“ sa klupe predvodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković i Faruk Hadžibegić.

Nakon blistave igračke karijere hrvatski stručnjak 2006. godine, kao pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji Hrvatske, započinje trenersku tokom koje je vodio Crvenu zvezdu, Kajzeri, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denizli, Olimpiju i Rudeš.

Hrvatski trener debitovaće na klupi „sokola“ u prijateljskom meču sa selekcijom Bjelorusije, koji će se odigrati 21. marta 2024. godine u Antaliji.

Prethodno, već sljedeće sedmice, Prosinečki će prisustvovati žrijebu grupa UEFA Lige nacija i saznati ko su protivnici „sokola“ u ligi B ovogodišnjeg izdanja najmlađeg takmičenja za nacionalne timove”, navodi se u saopštenju FS Crne Gore.

Podsjećanja radi, Prosinečki je Zmajeve trenirao od januara 2018. do novembra 2019. godine.

BiH je predvodio 22 meča, ostvario devet pobjeda, šest remija i sedam poraza.

Sa našom selekcijom je 2018. godine osvojio prvo mjesto u grupi 3 UEFA B Lige Nacija.

(Reprezentacija.ba)