Nakon što je dosadašnji predsjednik Borca, Milan Tegeltija, podnio ostavku na svoju funkciju, Banjalučani su dobili novog prvog čovjeka.

“Na vanrednoj izbornoj skupštini FK Borac, održanoj u Trofejnoj dvorani na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, za novog predsjednika našeg kluba jednoglasno je izabran Goran Lukić. 

U aprilu prošle godine Goran Lukić je imenovan u saziv Upravnog odbora FK Borac, a danas je dobio podršku skupštinskih delegata da preuzme predsjednički posao. 

“Za mene je velika čast, ali ujedno i ogromna odgovornost što sam izabran za novog predsjednika FK Borca. Ne želim da se hvalim velikim obećanjima i želja mi je da pričam delima. Mnogo toga je urađeno u proteklom periodu, a pred nama je još puno posla. Dat ću sve od sebe da zajedno sa svojim kolegama doprinesem daljem razvoju našeg sportskog velikana, na terenu i van njega. FK Borac je ponos Banjaluke i Republike Srpske i naša je obaveza da svakim danom pokušavamo da klub napreduje“, kaže Lukić. 

FK Borac, sa novim predsjednikom, nastavlja tamo gdje je stao. Glavni ciljevi ostaju isti – borba za trofeje i dalji razvoj klupskih struktura. 

“FK Borac je u proteklom periodu napravio velike iskorake na svim poljima. Sve je, rezultatski i infrastrukturno, podignuto na viši nivo i naša je odgovornost da nastavimo da idemo u tom pravcu. Timski rad će biti od ključnog značaja za dalji razvoj. FK Borac je iznad svih nas, a svi mi koji smo sada u klubu, bez obzira na poziciju, moramo se voditi željom da naš Borac iz dana u dan bude bolji. Želimo da nastavimo sa daljim razvojem infrastrukture na stadionu i oko njega, da nastavimo sa daljim razvojem omladinske škole, a da rezultati našeg seniorskog tima budu protkani trofejima. Imamo pregršt planova i na nama je da ih realizujemo. rekao je Lukić. 

Uz novog predsjednika, naš klub je dobio i novog direktora, a umjesto Aleksandra Micića na tu funkciju je postavljen Dejan Čato, dosadašnji direktor marketinga FK Borac”, stoji u objavi Borca.

Borac je prvi na tabeli sa sedam bodova prednosti u odnosu na Zrinjski. U prvom kolu nastavka Borac dočekuje Tuzlu City.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16