Rukometaši BiH u subotu od 18,00 sati u Mannheimu igraju protiv Nizozemaca meč drugog kola grupe E Europskog prvenstva.

BiH je u prvom duelu poražena od Švedske sa 20:29, Nizozemska je dobila Gruziju sa 34:29, a naš reprezentativac Igor Mandić najavio je sutrašnji susret.

“Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je jako uigrana, ekipe koja ima jednog od najboljih rukometaša svijeta, srednjeg beka sigurno – Luca Steinsa koji igra u Parizu. On kontroliše igru 60 minuta na visokom nivou i on je motor ekipe. Pogledali smo meč protiv Gruzije. On je igrao 20 minuta, ali 90% golova što su dali krenulo je od njega. Fokus je prvo njega zaustaviti.

Utakmica će biti jako teška. Imaju bazu igrača koji igraju rukomet na visokom nivuo, jako su uigrani i igra im funkcioniše savršeno. Oni su do sada pobjeđivali velike ekipe. Za nas je vrlo važna utakmica, ali nadamo se prolazu u drugi dio takmičenja”, rekao je Mandić i prokomentarisao veliku podršku naših navijača u Njemačkoj:

“Osjeti se na terenu kada vidite našu publiku koja nas bodri na svakoj utakmici. Nije bilo grada i mjesta gdje ih nije bilo. To nam puno znači. Puno je ljepše igrati pred našim navijačima. Bodre nas prije utakmice, tokom utakmice i nakon. Srećemo ih i na ulicii to je važna psihološka stvar za cijelu ekipu”.

Dino Hamidović ističe da naš tim nema šta izgubiti protiv Nizozemaca.

“Utakmica je biti ili ne biti. Znat ćemo da li idemo dalje ili idemo kući. Sigurno da imamo određeni pritisak, ali nemamo šta izgubiti i znamo šta nas čeka. Protivnik je izuzetno težak poput Švedske Igraju sličan rukomet kao i Šveđani. Mi ćemo ih probati usporiti što više i nadam se da ćemo iskoristiti našu snagu”, istakao je Hamidović.

Utakmicu BiH – Nizozemska direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16