Mehmed Baždarević (63) izjavio je za Sport Centar kako je dobio ponudu da preuzme FK Željezničar, ali da je odbio tu poziciju zbog “administrativnih problema”.

”Ne mogu biti trener Željezničara zbog administrativnih problema. Jučer su me zvali čelnici kluba i to sam im rekao. Kada bih danas krenuo sa rješavanjem istog, trebalo bi mi mjesec dana da sve završim”, rekao je Baždarević u izjavi za Sport Centar.

Ali, izgleda, kako mu navijači Željezničara ne vjeruju.

Barem sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, forumima, u kafanama.

Šta više ovo opravdanje dočekali su sa podsmijehom, te smatraju kako Meša jednostavno ne želi da se spušta u “blato” u kojem se nalazi Željezničar – bez previše novca, sa lošim igračkim kadrom, u teškoj bodovnoj situaciji…

“Meša ne možeš biti trener Želje zbog toga što tu nema love i nemoj više davati komentare i savjete vezane za Želju.” mogla bi se većina komentara sažeti u ovaj jedan koji su napisali navijači.

Nema druge, najbolje da Mehmed Baždarević jasno kaže koji su administrativni problemi prepreka da preuzme Željezničar.

Klub spreman da ga sačeka tih “mjesec dana”

U Želji kako saznajemo su spremni i da Baždarević tih spornih mjesec dana obavi neformalno, volonterski.

Na sličan model pristao je u reprezentaciji BiH kada navodno njegovi pomoćnici nisu imali profesionalne ugovore sa Savezom.

“Ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor” kaže stara narodna izreka.

Željezničar je u rezultatskoj krizi i trebaće mu najveća pomoć kako bi na proljeće napravio rezultat.

Baždarević je bez kluba još od februara 2021. godine otkada je vodio francuskog drugoligaša Guingamp. U 21 utakmici imao je četiri pobjede, devet remija i osam poraz.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16