Prvog dana priprema rukometne reprezentacije BiH za Europsko prvenstvo u Njemačkoj osim selektora i kapitena javnosti su se objavili i predstavnici Rukometnog saveza BiH – v.d. generalnog sekretara i član Upravnog odbora.

Kada je u pitanju rukometna reprezentacija, koja ide na Euro, uspjeli smo obezbijediti uslove dostojne evropskoj reprzenetaciji. Počinjemo u Hillsu, hotelu koji je vrhunski i koji ima sjajne uslove. Od 3. januara smo u Švicarskoj, gdje ćemo na Yellow kupu imati sjajne uslove, a odatle ćemo se uputiti za Mannheim. Moram da se prvo zahvalim Vladi FBiH i premijeru Nerminu Nikšiću. Hvala i Vladi Kantona Sarajevo i naravno našem zlatnom sponzoru BH Telecomu. Hvala i našim reprezentativcima, koji su svojom igrom i radom otišli na Euro. Želim da se zahvalim svim predstavnicima medija, jer ste u svom prostoru našli mjesta za naš sport. Želim da izrazim nadu da ćemo mi u januaru svi skupa da se radujemo, kazao je v. d. generalnog sekretara RSBiH Nedim Arnautović.

Obratio se i Kenan Magoda član UO RSBiH.

“Veliki broj medija nam govori da je bh. rukomet na pravom putu, da ovaj saziv UO radi dobre stvari. Ne smijemo zaboraviti da Rukometni savez BiH nije imao ništa, ni kancelarije, ni selektora, a kamoli da bi imao sad uslove da ide u Njemačku. Situacija na terenu nije kao što govorimo i finansisjka sredstva nisu dovoljna. Vijeće ministara nas ne prati. Kad se napravi rezultat, ramena igrača, selektora, sekretara služe za tapšanje. Kanton Sarajevo želi da pomogne nacionalni tim, da ne bude podrška samo deklarativna. Koristim i ja priliku da se zahvalim Vladi FBiH i premijeru Nikšiću. Nadam se da ćemo u narednoj godini uspjeti da se izborimo za sistemsko finansiranje sporta u BiH. Apelujem i na kolege iz Republike Srpske da učestvuju u finansiranju reprezentacije, jer je ovo reprezentacija svih nas. I od mene veliko hvala BH Telecomu” kazao je Magoda.

(Reprezentacija.ba)