Velež je večeras u velikom derbiju savladao Sarajevo rezultatom 1:0.

Trener Rođenih Dean Klafurić je nakon utakmice govorio za Arena Sport.

“Jedan korak, jedna pobjeda. Velika pobjeda za nas. Sretan sam zbog navijača. Sve čestitke igračima koji su odigrali fantastičnu utakmicu. U svim segmentima igre nadigrali smo Sarajeva i zaista sam ponosan na sve igrače i stručni štab. Čestitke i navijačima za podršku”, rekao je Klafurić i dodao:

“Igrači su uradili ono što su trebali. Ideja i plan su provedeni. Ono što treniramo, to i igramo. Ipak, gotovo je već sa ovom utakmicom. Sada već mislimo na Želju i ne treba praviti nikakvu euforiju. Moramo znati realnost. Fudbal je nepredvidljiv, a mi koristimo tu njegovu radost na pravi način. Idemo utakmicu po utakmicu.”

Trener Sarajeva Simon Rožman nije dao izjavu za Arena Sport, ali je govorio na zvaničnoj press konferenciji.

“Čestitke kolegi i ekipi Veleža koji su zasluženo došli do pobjede. Zakazali smo kao pojedinci i kao ekipa. Nisu se borili ni za jednu loptu i nismo odigrali kako smo željeli. Čestitamo suparniku”, kazao je trener Bordo tima i dodao:

“Ne mogu reći da smo podcijenili Velež. Bili su precizni u izgradnji napada, pogotovo u prvoj trećini terena. Nismo uzeli nijednu loptu da bismo došli u jedan širi prostor. Zakazali smo, a bila je ovo obična sedmica i obična priprema kao za svaku utakmicu”.

Inače, Velež je trenutno četvrti na tabeli sa 29 bodova, dok je Sarajevo treće sa bodom više.

Velež u narednom kolu gostuje Želji, a Sarajevo dočekuje GOŠK.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16