Velež u petak od 18,00 sati na svom terenu dočekuje Sarajevo u derbi utakmici 16. kola PL BiH.

Tim povodom u press salonu stadiona “Rođeni” održana je press konferencija Veleža, a trener Dean Klafurić je najavio veliki derbi.

Trener Rođenih vjeruje u dobro izdanje i trijumf svojih izabranika.

“Čeka nas još jedan derbi. Veselimo se takvim utakmicama. Želimo nastaviti sa dobrim igrama. Velež je prvi meč na Koševu izgubio 0:1 i to sedmicu pred moj dolazak. Gledao sam taj meč i možemo reći da je Velež bio bolji. Imao je neke šanse i prečke i sigurno da ćemo biti konkurenti Sarajevu ako ponovimo takvu igru.

Sarajevo je mnogo napredovalo od tog susreta. Utakmica će sigurno biti zanimljiva. Sarajevo je ofanzivno jako dobro. Ne znamo kako će početi, ali imaju širok kadar i to je njihova prednost. Imaju dobre igrače koji dolaze iz drugog plana i sve ih krasi dribling i šut.”

Mostarci će sutra biti oslabljeni, s obzirom da Klafurić ne može računati na Džafića, Mahmića, Kranjca, Mlinarića, Hasanovića i Pršeša.

“Imamo problema sa povredama. Bit će izostanaka zbog povreda. Nažalost, meč protiv Zrinjskog je uzeo danak nekim povredama. Tu je i dosta bolesnih igrača koji nisu u trenažnom procesu i nismo spremni. Mi imamo širok kadar, vjerujemo u svakog igrača. Tu su i mladi igrači i veseli me da će i oni dobiti šansu da se pokažu u ovoj utakmici.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16