Sloboda je na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu BiH. Tuzlaci su završili kao jesenji prvaci Prve lige Federacije, a predsjednik Senad Mujkanović kazao je kako će se ekipa pojačati.

“Radimo, u zadnja dva dana kontaktirao sam četiri nogometaša. Oni su naša potencijalna pojačanja, a biće igrača kojima ćemo se zahvaliti.

Neki neće ostati tu, neće biti dio Slobode jer mi imamo malo veće ambicije- Već radimo, iako u pojedinim ligama nisu ni završena prvenstva.

Igra se u Prvoj ligi RS, te u Premijer ligi, te ljudi ne mogu da daju ocjene da li mogu raskinuti ugovor, te doći.

Pregovaramo i sa igračima iz inostranstva, te se nadam da ćemo mi dovesti dobra pojačanja”, rekao je Mujkanović za zvaničnu stranicu Slobode.

Mujkanović je ranije istakao da je zadovoljan polusezonom.

“FK Sloboda Tuzla jesenji je prvak Prve lige Federacije BiH i to je ono što sam ispred Uprave obećao onog trenutka kad sam preuzeo upravljanje klubom. Zajedno sa igračima, stručnim štabom i navijačima koji su s nama bili na svakoj utakmici uspjeli smo ostvariti prvi dio cilja i jesenji dio završiti na vrhu tabele.

Na pola smo puta do našeg konačnog cilja koji nijednog trenutka u ovih 15 kola nije bio upitan. Nastavit ćemo zajedno raditi i graditi tim koji će na proljeće ostvariti zacrtani cilj i osvojiti prve mjesto u Prvoj ligi i vratit se u Premijer ligu tamo gdje pripadamo.”

Sloboda je na 15 utakmica osvojila 36 bodova, tri više od drugoplasirane Stupčanice.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16