Željezničar je danas na Grbavici u duelu 15. kola PL BiH odigrao 1:1 protiv Posušja.

Trener Želje Abdulhakeem Al-Tuwaijri, koji ni danas zbog administrativnih problema nije sjedio na klupi, govorio je nakon meča na zvaničnoj press konferenciji.

“Nismo dobro startali u prvom poluvremenu, iako smo imali kontrolu. Nedostajalo nam je intenziteta i agresije, pogotovo prema naprijed. U drugom poluvremenu smo promijenili nekoliko stvari.

Bili smo bolji tim u drugom poluvremenu i smatram da smo generalno bili bolji u čitavoj utakmici. Imali smo više šansi u drugom poluvremenu i veći posjed lopte. Završeno je remijem, ali mislim da smo zaslužili pobjedu”, rekao je Al-Tuwajiri i dodao:

“Gubio sam glas u pojedinim trenucima, vrištao sam, a to nema smisla. Kada me vidite da vrištim to je jer sam nezadovoljan pojedinim stvarima. U drugom poluvremenu sam tražio više agresivnosti i da igrači pokažu karakte.

Ubacili smo u igru neke igrače sa klupe i promijenili tok igre u nastavku. Igrali smo na kraju sa trojicom nazad i pritisnuli protivnika. Da smo imali još koju minutu postigli bi i drugi gol.

Da smo generalno imali više sreće, dali bismo i više golova. Administracija kluba radi sve što može i ja se nadam da ću u narednoj utakmici biti pored klupe.”

Željo je trenutno sedmi na tabeli sa 19 ovojenih bodova.

Plavi u narednom kolu gostuju Tuzli.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16