Velež je žestoko kažnjen od Disciplinske komisije FS BiH sa 25.000 KM zbog incidenata na meču protiv gradskog rivala Zrinjskog.

Tim iz Mostara je dobio i opomenu da će stadion biti suspendovan ako se ponove incidenti, a tim povodom oglasio se FK Velež na zvaničnoj stranici saopštenjem za javnost koje vam prenosimo u cijelosti.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je naš Klub danas obaviješten o dopisu po kojem je našem Klubu, po pitanju prekida tokom derbi utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000 KM!

Pored navedenog novčanog iznosa, posebno je naglašeno, izrečena je i finalna opomena u kojoj se navodi da ukoliko se ponove slični incidenti stadion Rođeni će biti suspendovan.

Navedena novčana kazna jedna je od najrigoriznijih koje je naš Klub zaprimio i predstavlja uistinu veliki udarac za Klub pri ostvarenju naših zajedničkih ciljeva, a što zasigurno jeste kontinuiran razvoj i napredak svih segmenata djelovanja Kluba, te svakako borba za mjesta koja bi nam naredne sezone omogućila učešće u evropskim takmičenjima.

U trenutku kada naš momci na terenu bilježe odlične rezultate, kada smo započeli sa jednim od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata, kada se sinergija između navijača i Kluba jasno može osjetiti na svakom koraku, ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas.

Kao što smo, u našem nedavnom saopštenju za javnost i napomenuli, Fudbalski klub Velež ponosan je na činjenicu da je stadion Rođeni posljednjih godina postao mjesto kojeg rado posjećuju čitave porodice koje su upravo u našem domu u mogućnosti uživati u istinskom fudbalskom ambijentu. Tome u prilog govori i činjenica da je stadion Rođeni, sa prosjekom od 3671, treći po broju gledalaca u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Fudbalski klub Velež Mostar koristi ovu priliku da apeluje na sve naše navijače da u sportskom, navijačkom duhu, atmosferi koja je po mnogočemu jedinstvena u našoj zemlji budemo pozitivan vjetar u leđa našim Rođenima. Da se suzdržimo od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni i, ne želimo ni pomisliti, suspenzije našeg stadiona, a što osim u rezultatskom smislu može u značajnoj mjeri uticati i na finansijsku stabilnost našeg Kluba.

Dragi naši Rođeni, mi znamo kakvu ARMIJU navijača iza sebe imamo, VI znate koliko NAM ZNAČITE i samo zajedničkim snagama možemo doći do NAŠEG ZAJEDNIČKOG CILJA!

Mi to možemo, jer MI SMO ROĐENI“, poručuju iz Veleža.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16