Izjavu Save Miloševića koju je jučer dao za Reprezentacija.ba prenijeli su mnogi svjetski mediji koji prate teme vezane za EURO 2024, a zanimljiva je i izjava koju je selektor BiH dao za ukrajinske medije.

Najavljuje tvrdu i tešku utakmicu, nada se da će svi igrači biti zdravi i kod nas i kod protivnika. Otkriva i koliko je reprezentacija BiH bitna ljudima u našoj državi.

“Ukrajina je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija koje smo mogli dobiti, lično sam upoznao mnogo ukrajinskih fudbalera i znam o čemu govorim. Naša je prednost što ćemo igrati na svom terenu, ali vidjet ćemo šta će biti od svega. Ove utakmice su uvijek teške, nema ovdje favorita jer se sve može desiti u jednoj utakmici. Nadamo se da će svi igrači biti zdravi u martu, a to isto želim i ukrajinskom timu. Također, želim sve najbolje ukrajinskim ljudima”, izjavio je Milošević te dodao:

“U BiH su svi ludi za fudbalom, on je veoma popularan sport u državi, a reprezentacija je izuzetno bitna za ljude. Utakmica će se igrati pred punim stadionom i uzavrelom atmosferom što ćemo pokušati iskoristiti protiv vašeg tima, ali to će biti teška i izjednačena utakmica. Možda Ukrajinci imaju malo više šanse, ali ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i da prođemo dalje.”

Selektor Zmajeva je istakao kako mu je velika želja da sretne selektora Ukrajine Sergiya Rebrova.

“Također, jedva čekam da sretnem Sergija Rebrova koga nisam vidio dugo vremena. Pratio sam njegovu karijeru, znam da je ranije radio u UAE, želim mu sve najbolje osim u utakmici protiv nas.”

“Nadamo se da će svi igrači biti zdravi do marta. Isto želim i ukrajinskom timu. I također upućujem svoje najbolje želje ukrajinskom narodu”

(Reprezentacija.ba)