Trener Dinama, Sergej Jakirović (46), u razgovoru za Germanijak otkrio je razloge o otpisivanju lijevog beka, Bogdana Mihajličenka.

Ukrajinac je u Dinamo došao iz Anderlechta ovo ljeto, ali se nije mnogo naigrao. Posljednji susret odigrao je u oktobru kada su Modri poraženi od Ballkanija 2:0.

Jakirović ga je tada otpisao, a sada je i pojasnio razlog.

“Nakon poraza od Ballkanija u Prištini odlučio sam ga maknuti, ali iako javnost misli da sam to učinio zbog njegovih igara to nije istina jer tako sam mogao otpisati deset igrača, da je do igre!

Ali, ako dođeš poslije utakmice u svlačionicu i prvo što napraviš jest da se skineš u bokserice i uzmeš telefon, pričaš lagano kao da se ništa nije dogodilo, a ja lud zbog poraza, pola igrača razbija svlačionicu!

E, onda si ti tu samo fizički, a duhom negdje drugdje i smatram da takvi igrači nama ne trebaju. I da podcjenjuju Dinamo, što je vrlo važno naglasiti”, rekao je Jakirović za Germanijak.

Dinamo je trenutno treći na tabeli sa 24 boda iz 13 utakmica. Rijeka je druga sa četiri boda više, ali i utakmicom više. Hajduk je prvi sa devet bodova više od Dinama, ali i sa dvije utakmice više.

Modri su u Konf. Ligi na posljednjem mjestu sa tri boda. Astana i Ballkani imaju po četiri. Do kraja Dinamo dočekuje Ballkani i gostuje Astani.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16