Rijeka i Dinamo u nedjelju od 19,00 sati igraju derbi meč 15. kola HNL-a.

Ekipu Dinama sa klupe će predvoditi Sergej Jakirović (46) koji je u augustu ove godine u toku sezone napustio Rijeku i prešao u tim iz Zagreba.

Jakirovića će na Rujevici dočekati pravi ‘pakao’ na tribinama, a defanzivac Rijeke Matej Mitrović kaže da će njegovi saigrači i on učiniti sve kako bi nekadašnji trener Zrinjskog otišao poražen i tužan.

“Jakirović je napravio puno toga dobroga dok je bio tu, ali u nedjelju će biti na suprotnoj strani i napravit ćemo ama baš sve što možemo da sa Rujevice ode poražen i tužan”, kazao je Mitrović te dodao da bi bilo idealno da se meč riješi prije zadnjih 10 minuta:

“Bilo bi idealno da onda sve riješimo prije zadnjih 10 minuta i sudijske nadoknade. Želje i volje nam ne nedostaje. Imat ćemo pun stadion iza sebe i svi u svlačionici vjerujemo u pobjedu.”

Trener Rijeke Željko Sopić najavljuje da će njegovi izabranici igrati ofanzivno u nedjelju.

“Šta god ko mislio, po meni je Dinamo najskuplja i najbolja momčad lige sa najširim kadrom, ali kako sam odmah po svršetku utakmice u prošlom kolu najavio, mi ćemo taj Dinamo napasti. Svi su vidjeli, i protiv Lokomotive i protiv Varaždina i protiv Viktorije, ko se protiv Dinama povuče, završi tako da dobije gol ili golove. Dakle, ni nemam puno izbora nego dignuti svoje linije i ne dozvoliti da nam budu blizu gola.”

Inače, Rijeka se trenutno nalazi na drugom mjestu sa 27 bodova uz utakmicu manje.

Dinamo je treći sa 23 boda i ima dva susreta manje.

(Reprezentacija.ba)