Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je na Ilidži pripreme za prijateljske mečeve sa Češkom u subotu i nedjelju, javlja zvanična stranica RS BiH.

Zmajevi rade na Ilidži, a ekipa je kompletirana u ponedjejak navečer.

“Kada su igrači ušli u dvoranu vidjelo se koliko im prija ova atmosfera u reprezentaciji, iako imamo kratak period priprema uradit ćemo mnogo posla. Svi su zdravi, svi su stigli i nadam se da ćemo ostvariti sve što je selektor zamislio.

Novim igračima je velika čast da uđu u tim, skrenuli su pažnju svojim igrama, sada im je tu lijepa šansa da se nametnu i da proširimo roster igrača za Evropsko prvenstvo”, kaže trener u stručnom štabu zmajeva Mario Blažević.

On ističe da BiH nikada nije imala problema sa golmanima.

“Što se tiče golmana, Benjamin Burić ima malo manju minutažu, jer dolaskom novog trenera tako se desilo. Ali opet to je Benjamin Burić, on je jedan od pet najboljih golmana na svijetu. Ahmetašević je imao minutažu u svom klubu i prošle sezone, pokazuje svoj kvalitet.

Raduje me posebno što je i Hodžić dobio minutažu u Chamberyju, tako da nemamo problema što se tiče golmana, a sigurno ima još momaka koji čekaju svoju priliku, istakao je Blažević, te se osvrnuo na promjene u reprezentaciji, od dolaska Irfana Smajlagića za selektora.

Kroz posljednji ciklus kvalifikacija, uz promjenu selektora i dolazak novih igrača, vidjelo se od oktobra prošle godine do aprila ove godine kako se radi i kako se stvari mijenjaju nabolje. Igrači osjete da su članovi tima, da su nam svi podjednako važni. Bitno je da igrači rastu kroz klubove, da idu u ekipe koji su u jačim ligama i samim time će oni podići svoj kvalitet”, poručio je Blažević.

Ibrahim Haseljić se vratio u nacionalni tim nakon teške povrede, a vrlo dobro je počeo sezonu i u Gorenju.

“Od prvog dana okupljanja vlada super atmosfera i pozitiva, na nama je da radimo i da napredujemo. Želimo napraviti korak više. Osjećam se dobro nakon povrede. Dosta sam naučio iz nje, sada je sve na meni da se trudim i da radim, ta to ostane iza mene”, rekao je Haseljić i dodao:

Kao sportaš moraš razmišljat da svaki meč daš sve od sebe, da moraš ići na pobjedu. Imamo taj osjećaj i glad za pobjedom i slažem se sa selektorom da je svaki meč važan.”

(Reprezentacija.ba)