Današnjim okupljanjem u Trening centru NS/FS BiH u Zenici počinju pripreme ženske A reprezentacije Bosne i Hercegovine za dvije utakmice UEFA Lige nacija Divizije B sa Češkom.

Igračice će u 17:00 sati odraditi prvi trening, a tek sutra će sve reprezentativke biti na okupu.

Problema sa povredom ima golmanica Nikolina Todorić, te nije sigurno da će moći da nastupi u predstojećim susretima.

U prva dva kola Zmajice su pobijedile Bjelorusiju sa 2:1 i remizirale sa Slovenijom 1:1.

Trenutno su druge na tabeli sa četiri boda. Prva je Češka sa šest, treća Slovenija sa jednim bodom, a posljednja Slovenija nema bodova.

Prvoplasirani tim ide u Diviziju A Lige nacija, a drugoplasirani će igrati svojevrsni baraž za ulazak u A diviziju.

Utakmicu su najavile selektorica Samira Hurem i igračice Alma Kamerić i Minela Gačanica.

“Češka je trenutno na prvoj poziciji. One su imale dvije pobjede. Analizirala sam njihovu igru i bit će veoma zahtjevno. Nas raduje što je prva utakmica u Zenici”, kazala je Hurem.

“Otvorili smo jako dobro ovu Ligu nacija. Kao što je i selektorica rekla – Češka jeste favorit, imaju maksimalan učinak, ali mi imamo prednost domaćeg terena i naše publike, koja će, nadam se, biti u što većem broju. Nadamo se pobjedi i dobrom rezultatu”, kazala je Gačanica.

“Mislim da su odigrale jako kvalitetno dvije utakmice i vidi se neki napredak u ekipi. Češka je jako kvalitetna ekipa, ali mislim da mi zajedno možemo napraviti dobar rezultat. Probat ćemo kući odigrati dobru utakmicu, a u gostima se još više potruditi da izvučemo što bolji rezultat”, kazala je Kamerić.