Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je aukciji za dres Ajdina Hasića, fudbalera Sarajeva, a sav prihod će ići u Fond za liječenje oboljelih bh. građana.

“Prije nekoliko dana odigran je vječiti derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar, u kojem je pobjedu odnijela bordo ekipa. Jedan od strijelaca na ovoj utakmici, te ponajbolji igrač u derbiju bio je Ajdin Hasić, koji je odlučio svoj dres s potpisom, sa ovog susreta pokloniti u humanitarne svrhe.

Želja mu je da se sakupi što više novca za Fond „Sportisti za život“, koji je osnovan kako bi pomogao liječenje bh. građana.

Vjerujemo da će dres sa vječitog derbija završiti u rukama nekog od navijača FK Sarajevo, među kojima se, nadamo se, krije osoba, koja će ponuditi najveći iznos na ovoj humanitarnoj aukciji.

Sav prihod od prodaje dresa, ići će u humanitarne svrhe, tačnije u Fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba, a vaše ponude možete ostavljati u komentarima ispod ovog statusa.

Prvotimac FK Sarajevo Ajdin Hasić, lično će uručiti svoju uspomenu sa vječitog derbija, sa nadom da će sakupljeni novac, pomoći nekome da što prije stigne do ozdravljenja.

Ponude možete ostavljati na Facebook profilu Udruženja Pomozi.ba do nedjelje u 18 sati”, stoji u objavi Udruženja Pomozi.ba.

Učestvovati u aukciji možete ovdje.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16