Fudbaleri kosovskog Ballkanija su večeras u utakmici grupne faze Konf. lige napravili veliko iznenađenje i pobijedili zagrebački Dinamo sa 2:0.

Trener Dinama Sergej Jakirović bio je razočaran poslije poraza svojih izabranika.

“Čestitam Ballkaniju na apsolutno zasluženoj pobjedi. Oni su danas radili ono što sam ja htio da mi radimo. Pokušali smo nešto s izmjenama, ali nije išlo.

Izvinjavam se svim navijačima Dinama koji ovo ne zaslužuju. Ja snosim odgovornost za ovo, ali se i igrači trebaju zapitati u dubini svoje duše što rade jer ovo klub poput Dinama ne zaslužuje”, rekao je nekadašnji trener Zrinjskog i odgovorio na pitanje da li je ovo možda nekim igračima Dinama zadnja utakmica:

“Ne znam je li za mene ovo zadnja utakmica. Kad prespavam ću donijeti odluku jer smatram da sam i ja odgovoran za ovo. Najgore je kad govoriš da te neko ‘buši’, ali kad izađeš na teren, onda se moraš zapitati zašto se to događa.

Ovo je za mene najteži poraz. Ovo nema veze s vezom, ovo je bruka. Nezamislivo je ovo za mene.”

Jakirović je prokomentarisao i teren na stadionu na Kosovu.

“Teren je isti njima i nama. Ako ne možeš doći do duela, ako ne možeš nikoga proći i imaš tehničke greške, moraš se zapitati šta radiš. Treniraš svaki dan da budeš bolji, to je moj postulat. Možda igrači ne mogu bolje od ovoga, ako ne mogu, onda smo u ozbiljnim problemima.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16