Fudbaleri tuzlanske Slobode imaju 10 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, a danas su dobili premijer od predsjednika UO kluba sa Tušnja Senada Mujkanovića.

“Danas je FK Sloboda odradio trening na stadionu Tušanj u sklopu priprema za narednu utakmicu protiv FK Goražde, a naši fudbaleri prijatno su iznenađeni posjetom predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla, gospodina Senada Mujkanovića.

Rad, trudi i zalaganje koje dominira u proteklim mjesecima među fudbalerima i uposlenicima Slobode zaokružen je sjajnim nizom FK Sloboda koji u deset utakmica ima upisano deset pobjeda što je impozantno dostignuće koje je predsjednik Mujkanović prepoznao te je danas igračima uručio zaslužene premije.

Ovakav gest sigurno je dodatni motiv da se nastavi raditi jačim intenzitetom kako bi se nastavio korak ka konačnom cilju, a to je ekspresan povratak u Premijer ligu BiH kako je predsjednik Mujkanović naglasio na početku sezone”, poručili su iz FK Sloboda.

Inače, Sloboda je lider u Prvoj ligi FBiH sa maksimalna 24 boda nakon osam odigranih kola.

Izabranici Zlatana Nalića imaju osam bodova više od drugoplasirane Stupčanice.

Tuzlaci su se plasirali i u osminu finala Kupa BiH nakon što su u 1/16 finala na Tušnju pobijedili Željezničar rezultatom 1:0.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16