Ženska U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 1:1 sa Rumunijom u prijateljskom meču odigranom u Alba Iuliji, saopšteno je iz FS BiH.

Izabranice Ilije Lucića su već u 5. minuti ostale sa deset igračica na terenu jer je Dragana Marinković dobila crveni karton.

Domaći tim je do prednosti došao u 38. minuti, a gol je postigla Anastasia Lionte. Izjednačenje bh. selekciji donijela je Bogdana Milićević golom iz penala u 80. minuti.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile:

Aleksandra Panić, Marija Mihaela Maslać (58. Bogdana Milićević), Dragana Marinković, Elma Brković (76. Irina Erkić), Natalija Mirković, Lina Hadžikadunić, Ana Jurić (76. Maria Alicia Dindić Jönsson), Anđelina Laketić, Uma Hadžihajdarević (58. Lejla Čavalić), Ariana Hafizović (76. Hana Dedović), Amila Abdukić.

Selektor Lucić je nakon meča izjavio:

„Loše smo ušli u meč, ali kasnije je bilo bolje. Djevojke su pokazale karakter i čestitam im na dobroj igri, kao i domaćinu koji je bio veoma korektan. Slijedi nam još jedan meč sa istim protivnikom i s obzirom na to da su nam ovo posljednje provjere pred kvalifikacije, daćemo minutažu svim igračicama da vidimo sa čime raspolažemo.

Naravno, nećemo zanemariti ni rezultat. Cilj nam je da spremno uđemo u kvalifikacije gdje nam je cilj da ostanemo u Ligi A koja je veoma zahtjevna, tj. da budemo u tom krugu sa još 20 najboljih evropskih selekcija.“

Drugi meč ovih selekcija na programu je 24. septembra u 10:00 sati po centralnoevropskom vremenu (11:00 po lokalnom).

(Reprezentacija.ba)