Danas počinje UEFA Konferencijska liga u kojoj će se 32 kluba kroz grupe boriti za plasman u naredni krug takmičenja.

BiH će pored Zrinjskog, u grupama imati 10 igrača. To su Edin Džeko (Fenerbahce), Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Luka Menalo i Petar Sučić (Dinamo Zagreb), Amer Gojak, Eldar Ćivić, Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Stjepan Lončar (Astana), Stefan Kovač (Čukarički) i Admir Bristrić (Olimpija).

Razlike između učesnika nigdje nisu veće nego u ovom takmičenju pa tako najbogatija Aston VIlla ima ekipu od gotovo 600 miliona eura, a Klaksvik sa Farskih Ostrva i Breidablik sa Islanda ekipe ispod 3 miliona eura.

Ipak, iako im ekipe vrijede manje, kladionice više vjeruju Islanđanima i Faranima nego eksJugoslovenima, pa su sa najmanjim šansama ekipe BiH, Srbije i Kosova.

Prema ponudi kladionice Volcano najveći favorit za osvajanje Konf. Lige upravo je Aston Villa sa kvotom 5.00. Slijedi Fiorentina sa koeficijentom 7.00.

Fenerbahce je peti po vrijednosti ekipe, ali je u šestom rangu favorita, zajedno sa Bešiktašom sa kvotom 25.00. Zagrebački Dinamo je na 14. mjestu sa kvotom 45.00. Ferencvaros je na 17. poziciji sa koeficijentom 101.00.

Prvak BiH, Zrinjski je na 30. mjestu sa kvotom 341.00 na to da će osvojiti Konf. Ligu. Kladionice manje šanse daju jedino za srbijanski Čukarički i kosovski Balkani. Da će osvojiti Konferencijsku ligu kvota je čak 501.00.

Kvote za sva 32 učesnika pogledajte ovdje.

Sponzorisani tekst, 18+

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16