Prije početka utakmice Željezničar – GOŠK sportski direktor Plavih Samir Bekrić uručio je poklon Veliboru Pudaru treneru golmana tima iz Gabele i ocu naše najbolje bh. plivačice Lane Pudar.

Pudar je dobio plavi dres sa brojem 1 kao nagradu za fenomenalne rezultate Lane i zahvalu za njegov osobni ogromni doprinos uspjesima za cijelu državu BiH

Velibor Pudar je inače nekadašnji golman koji je počeo profesionalnu karijeru 1992. godine u Veležu. Igrao je u Grčkoj, Srbiji, Crnoj Gori, Švedskoj, Finskoj, da bi se 1999. godine vratio u BiH gdje je bio golman Leotara i Veleža gdje 2005. godine završava karijeru.

I kao trener radio je van Bosne i Hercegovine. Nakon Leotara, Veleža i Gračanice 2011. godine odlazi u Saudijsku Arabiju gdje u više navrata radi u Al Ittihadu, Al Taawounu o Al Khaleeju skoro 10 godina.

Lana je na nedavno završenom Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju osvojila dvije zlatne medalje i jednu srebrenu. Zlatne medalje je osvojila u disciplinama 100 i 200 metara, a srebro u disciplini 50 metara delfin.

Inače, Željezničar je u spomenutom duelu šokantno poražen od GOŠK-a sa 2:3. Gosti su do pobjede došli golom u 97. minuti.

Strijelac pobjedonosnog gola bio je Nižić. Preostale golove za GOŠK postigli su Skorup i Hasukić.

Strijelci za Želju bili su Mekić te Haračić.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16