Roma je večeras u okviru 22. kola Serie A ostvarila pobjedu nad Frosinoneom rezultatom 3:1, a bila je to utakmica u kojoj je naš reprezentativac Ervin Zukanović upisao debitantski nastup za “Vučicu”.

U 18. minuti povela je roma preko Radje, da bi na 2:1 na asistenciju Zukanovića povećao El Shaarawy. Konačnih 3:1 zabio je Pjanić u 84. minuti utakmice.

Pjanić i Zukanović su, kao i Edin Džeko zaigrali od prve minute za Romu. Dvojac je cijeli susret proveo na terenu, a naš kapiten je zamijenjen u 59. minuti kada je u igru ušao Totti.

Džeko je nakon zamjene krenuo napustiti teren i otići u svlačionice, no u tome ga je spriječio Spalletti.

Sve je prošlo mirno i bez konflikta, a sigurno je da je izmjena našem kapitenu došla u najgorem trenutku, kada već dugo traži golgetersku formu i kada je dobio konkurenciju u napadu u vidu El Shaarawya u timu u kojem je trebao biti prvo ime bez konkurencije.

Sigurno je, ni cijela ekipa ne igra puno bolje od Džeke, no naš kapiten mora pokazivati više na terenu, kako smo to naučili kada igra za Bosnu i Hercegovinu.

Zanimljiva bh. noć u Rimu! Ervin Zukanović dan nakon transfera debitovao je za Romu, pa prvo spasio čist pogodak, a onda…

Posted by BiH Reprezentacija on Saturday, 30 January 2016

(Reprezentacija.ba)