Azerbejdžanski Neftci i Željezničar večeras od 19,00 sati igraju revanš duel drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu.

Utakmica se igra u Bakuu, a prvi duel odigran na Grbavici prije sedam dana okončan je rezultatom 2:2.

Željo je dva puta vodio u prvoj utakmici, ali je Neftci u 94. minuti stigao do poravnanja i izbjegao poraz.

Plavima je Baku već bio sretan u tekućoj sezoni. Željo je u prvom pretkolu izbacio bjeloruski Dinamo, a revanš utakmica odigrala se upravo u glavnom gradu Azerbejdžana.

Bjeloruski timovi zbog sankcija UEFA-e ne mogu igrati na domaćem terenu, pa se revanš duel Dinama i Želje igrao u Bakuu (prvi susret u Sarajevo završen rezultatom 2:2) te je naš predstavnik pobijedio sa 2:1 i prošao dalje.

Trener Želje Nermin Bašić ima mnogo problema uoči večerašnjeg duela. Sigurno neće moći računati na suspendovanog Drinu, dok su upitni nastupi povrijeđenih Rustemovića, Cocalića, Štilića, Jašarevića i Amoaha.

Adrian Mutu, trener Neftcija, vjerovatno neće na raspolaganju imati Koffija. Koffi je na Grbavici ušao u igru u drugom poluvremenu, ali je morao izaći zbog povrede i male su šanse da će zaigrati u revanšu. Ostali fudbaleri bi trebali biti u rosteru.

Neftci je blagi favorit. Kladionica MaxBet daje kvotu 1.80 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Posljednjih pet utakmica Nefcija:

Željezničar – Neftci 2:2 (Konf. liga)

Spartak Moskva – Neftci 2:0 (Prijateljska)

Neftci – Fenerbahce 0:1 (Prijateljska)

Crvena Zvezda – Neftci 4:0 (Prijateljska)

Zenit – Neftci 3:1 (Prijateljska)

Posljednjih pet utakmica Željezničara:

Željezničar – Neftci 2:2 (Konf. liga)

Dinamo Minsk – Željezničar 1:2 (Konf. liga)

Željezničar – Dinamo Minsk 2:2 (Konf. liga)

Željezničar – Kapfenberg 2:0 (Prijateljska)

Željezničar – Tuzla City 1:1 (Prijateljska)

Fudbaleri Želje su 11 uzastopnih susreta bez poraza.

Nermin Bašić, trener Želje, je najavio večerašnji duel.

“Neftci ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Neftci ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može.

Bez obzira što sam rekao da je Neftci favorit i što imaju deset puta veći budžet, ne želim da razmišljamo da nemamo šta izgubiti u ovoj utakmici, igračima sam rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače. Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na evro sceni i očekujem da će biti dobra utakmica.”

Utakmicu iz Bakuua direktno prenosi kanal My TV.

(Reprezentacija.ba)