Željezničar će u okviru revanš susreta prvog pretkola Konferencijske lige gostovati Dinamo Minsku, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Edin Cocalić.

“Bilo je malo problema sa povredama. Uspjeli smo sanirati sve to. Malo je otežavajuća okolnost za trenažni proces zbog jako velikih vrućina. Pomjerili smo trening na 9:30, a opet je vruće. Malo me zabrinjava put, dosta kasno putujemo, u 5 ujutro stižemo tamo, bez spavanja. Pokušat ćemo sve učinit da dobrom ishranom budemo na maksimalnom nivou. 

Bit će ružna utakmica bez gledatelja, gdje god igrate, volite da gledatelji dođu. Vidjeli ste šta nam znače navijači u prvoj utakmici, vidjet ćemo šta znači kad nisu tu. Vjerovatno će biti nekih rotacija zbog taktičkih stvari, ne zato što s nekim nisam zadovoljan. Imamo već neke ideje kako se suprotstaviti na tom neutralnom terenu”, kazao je Bašić.

“Atmosfera je kod nas uvijek vrhunska. Naučili smo da, ako mi nismo složni unutar ekipe, da nema nikakve šanse bez toga. Što se tiče prve utakmice, iskusniji smo i spremniji za 90 minuta, tako da se nadam da će nam sada biti i lakše jer se sada više poznajemo.

Oni su sigurno u određenoj prednosti. Malo je specifično to. Oni su već odigrali 13-14 kola, a mi tek 3-4 prijateljske utakmice, a meni je u zadnjih petnaestak minuta izgledalo kao da smo mi spremniji. Da li je to njihov psihički pad neki bio ili ne ne znam, ali smo pokazali da možemo da istrčimo solidnu utakmicu”, kazao je Cocalić.

Utakmica Dinamo Minsk – Željezničar igra se u četvrtak od 19:00 sati.

(Reprezentacija.ba)