Inter našeg Edina Džeke (37) i Man. City u subotu od 21,00 sati u Istanbulu igraju finale Lige Šampiona.

Finalni meč najavio je trener Intera Simone Inzaghi.

“Znamo kakvu utakmicu moramo da igramo. Znamo da je City trenutno najbolji tim na svijetu. Mi smo ponosni što smo u finalu i dat ćemo sve od sebe. Moramo biti fokusirani i svesti greške na minimum”, kazao je Inzaghi na samom početku.

O balansu u timu i selekciji igrača:

“Tek nedavno sam morao birati između nekih igrača i bio sam u dilemi. Sjajno je kada imate veliku konkurenciju. Imam sreću da treniram igrače koji su spremni da igraju ovakve utakmice. Imamo miks mladih i iskusnih igrača koji su igrali nekoliko finala. Ti detalji čine razliku.”

O vježbanju penala:

“Penale smo vježbali tokom cijele godine, a ponovo ćemo ih vježbati na treningu.”

O Halaandu kao najopasnijem igraču Cityja:

“Znamo koliko je opasan Haaland. Pripremili smo nešto da ga zaustavimo, ali cijela ekipa morati obratiti pažnju i na ostale igrače. Oni se brane dobro i napadaju dobro. Mi ćemo pokušati da igramo našu igru.”

O tome šta znači finale za Inter:

“Imamo priliku da se upišemo u historiju kluba. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe. Znamo šta ova utakmica znači za sve u Interu. Navijači su uvijek bili uz nas i imamo veliku odgovornost.”

Inzaghi smatra da će igra u veznom redu biti od ključnog značaja:

“Nismo opušteni, već smo u potpunosti skoncentrisani. Borit ćemo se protiv veoma jakog tima. Vezni red će biti veoma važan, ali trebat će nam noge, glava i srce u finalu. Ovo će nam biti 57. utakmica u sezoni. Neke utakmice smo zasluženo izgubili, a neke zasluženo pobijedili. Zasluženo smo stigli do finala.”

(Reprezentacija.ba)