Reprezentacija BiH se u Zenici priprema za naredna dva meča Kvalifikacija za EURO, a medijima se danas obratio Benjamin Tahirović, veznjak Rome.

U uvodu, Tahirović je istakao kako nije bilo lako izgubiti finale Europa Lige.

“Nije bilo lagano kad smo izgubili finale na penale, ali to je prošlo. Idemo igrati s Portugalom i Luksemburgom. To nam je fokus.

Trebamo što bolje odigrati protiv Portugala, to je fantastična reprezentacija. Imamo respekt, ali se nikog ne bojimo. Svi ćemo dati 100%”, kaže Tahirović.

O utakmici sa Slovačkom, Benjamin smatra da su igrači podbacili.

“Ne mislim da je selektor nešto pogriješio. Mi smo ušli sa pogrešnim mentalitetom, nismo bili dovoljno agresivni. Slovačka je bila više greška sa strane igrača, a ne selektora. Sad smo spremniji nego tada, skupili smo se ranije i više smo igrali u zadnje vrijeme.

Svaka utakmica mi je najvažnija u karijeri. Nikad ne znate šta se može desiti niti ko vas gleda. Ova će utakmici po kvaliteti biti najteža koju sam odigrao.

Svaka njihova pozicija je na vrhunskom nivou. Rui Patricija znam, igrao sam protiv Leaoa, to su vrh igrači. Uvijek se nadam u naše dobro, oni su veći favoriti, imaju veći pritisak, mi kad odemo tamo mi nemamo šta izgubiti.”

Utakmica Portugal – BiH igra se 17. juna u Lisabonu.

(Reprezentacija.ba)