U nekim ligama petice nas očekuje rasplet danas, a u ovom članku pročitajte ekspertski tiket dana sastavljen uz pomoć ponude kladionice Meridian koja ima najveće kvote na planeti.

Takođe, uživajte u najboljoj vikend zabavi koju pruža Meridian. Specijalna promocija namijenjena baš svim igračima u subotu i nedjelju donosi revolucionarnih 50% bonusa na prvu uplatu.

VIKEND REVOLUCIJA završava u nedjelju u ponoć! Sasvim dovoljno vremena da uplatite depozit – vaučerima KLIKER / xBon ili karticom i vaš saldo biće veći za 50%.

BORUSSIA DORTMUND – MAINZ – 1-1&3+
Kvota: 1.75

Nakon šokantnog poraza Bayerna od Leipziga, Borussia Dortmund je došla na korak od titule u Bundesligi. Sve što je potrebno da učine je da savladaju Mainz danas i pehar će se poslije dugih 11 godina ponovo naći u njihovim vitrinama.

Mainz u Dortmund dolazi bez ikakvog imperativa. U seriji su od četiri poraza zbog čega su izgubili sve šanse da zaigraju u Evropi naredne jeseni. Sigurno da će im motiv biti da pokvare slavlje “Milionerima”, ali je činjenica da nisu u dobroj formi.

Izostanci:

Borussia Dortmund: Thomas Meunier (povreda), Jude Bellingham (upitan)

Mainz: Jonathan Burkardt (povreda), Alexander Hack (povreda), Silvan Widmer (povreda), Robin Zentner (upitan)

Međusobni skor u zadnjih pet mečeva: Četiri pobjede Borussije Dortmund, uz jedan neriješen ishod.

Obrazloženje prognoze: S obzirom na okolnosti, Borussia Dortmund će učinit sve što može da ovaj meč prođe bez većeg stresa od potrebnog. Ukoliko već na poluvremenu budu imali sigurnu prednost, veoma lako će iskontrolisati stvari u nastavku.

INTER – ATALANTA – 1
Kvota: 1.90

Inter je u utorak osvojio drugi trofej u sezoni. Nakon Superkupa Italije, osvojen je i nacionalni Kup pobjedom protiv Fiorentine u finalu. Za Nerazzurre će meč sa Manchester Cityem biti najveći u posljednjoj deceniji, ali prije toga moraju osigurati mjesto u top 4 Serie A. To će učiniti i sa bodom večeras.

Zahvaljujući oduzimanju bodova Juventusu i kiksu Rome protiv Salernitane, Atalanta se lansirala na petu poziciju Serie A. Primarni cilj je izboriti nastup u Ligi Evrope naredne jeseni, ali bi u slučaju da osvoje tri boda na “Giuseppe Meazzi” ostali u trci za četvrtim mjestom.

Izostanci:

Inter: Milan Škriniar (povreda), Dalbert (povreda), Henrikh Mkhitaryan (upitan)

Atalanta: Hans Hateboer (povreda), Simone Muratore (povreda), Jose Luis Palomino (povreda), Matteo Ruggeri (povreda), Jeremie Boga (upitan), Duvan Zapata (upitan)

Međusobni skor u zadnjih pet mečeva: Tri puta je pobijedio Inter, a dva puta je bilo neriješeno.

Obrazloženje prognoze: Trenutna forma, zdravstveni bilten, a i kvalitet generalno je na strani Intera. Atalanta nije blistala u posljednje vrijeme i teško mogu pronaći najbolji fudbal u sezoni ovog vikenda. Realno je da tim Simonea Inzaghija upiše novu pobjedu.

STRASBOURG – PSG – 2
Kvota: 1.70

Sa sedam bodova u posljednja tri kola, Strasbourg je osigurao opstanak u Ligi 1. Potpuno rasterećeno mogu odigrati posljednje dvije utakmice, a ne postoji bolji način za oprostiti se od domaće publike od duela sa najboljim klubom u državi.

PSG će se potruditi da što prije zaboravi ovu sezonu. Iako će titula biti opet osvojena, mnogo će se više pamtiti užasan dvomeč sa Bayernom u Ligi šampiona. Sve glasnije se govori o tome da će Lionel Messi napustiti Francusku, a moguće je da ne bude jedina zvijezda koja će to uraditi.

Izostanci:

Strasbourg: Nordine Kandil (povreda), Eduard Sobol (upitan)

PSG: Neymar (povreda), Presnel Kimpembe (povreda), Nuno Mendes (povreda), Nordi Mukiele (povreda)

Međusobni skor u zadnjih pet mečeva: Četiri trijumfa ima PSG, a jednom je bilo neriješeno.

Obrazloženje prognoze: Bez obzira na sve turbulencije u posljednje vrijeme, PSG će pokušati da na najbolji način privede sezonu kraju. Sigurno neće biti nikakvih kalkulacija i očekujemo identičan ishod kao u Auxerreu prošle sedmice kada su osvojili tri boda.

Meridianov tiket dana:

Borussia Dortmund – Mainz – 1-1&3+
Inter – Atalanta – 1
Strasbourg – PSG – 2

Ukupna kvota: 5.65

Ako i dalje nemate nalog, nema problema. Svega par minuta je potrebno da se registrujete, a sve nove igrače kladionica MERIDIAN ČASTI SA 35 KM bonusa dobrodošlice bez rizika: Pored 15 KM bonusa za klađenje dobijaš i 20 KM kazino bonusa. Registruj se – i to je sve.

(Sponzorisani tekst, 18+)