PAOK i banjalučki Borac večeras od 19,30 sati u Solunu igraju prvi susret drugog pretkola kvalifikacija za Ligu Šampiona.

Ekipa PAOK-a se direktno plasirala u drugo pretkolo, dok je šampion BiH u prvom pretkolu eliminisao albansku Egnatiju.

PAOK je apsolutni favorit. Kladionica MeridianBet nudi kvotu 1.10 na pobjedu PAOK-a, dok je kvota na trijumf Borca 29.00 . Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

(Tekst sadrži sponzorisani sadržaj, klađenje je zabranjeno osobama mlađim od 18 godina, kladite se odgovorno)

Ekipi PAOK-a će ovo biti prva zvanična utakmica u novoj sezoni.

Tim iz Soluna je odigrao pet pripremnih utakmica. Savladali su AEK iz Larnace sa 2:1, dok su izgubili od Hiberniarna sa 0:1, od Genka sa 1:3, a izgubili su i od St. Gilloise rezultatom 1:2 i Vitessea sa 1:2.

Borac je odigrao dvije zvanične utakmice. Slavili su u Banjoj Luci protiv Egnatije sa 1:0 u prvom meču prvog pretkola kvalif. za Ligu Šampiona, dok su u revanšu poraženi sa 1:2. Kasnije su nakon penala prošli dalje.

PAOK ima četiri poraza u nizu

Vrijednost ekipa na Transfermarkt:
PAOK – 78,60 miliona eura
Borac – 6,5 miliona eura

Zadnjih pet utakmica:
PAOK – pobjeda i četiri poraza
Borac – tri pobjede, remi i poraz

Trener Borca Mladen Žižović:

PAOK je šampion Grčke, 15 puta su skuplji, imaju više reprezentativaca, ali nama niko ne može oduzeti nadu, želju, htijene i zalaganje. Moji momci žive fudbalske snove i ovaj meč će im dati odgovor gdje su u odnosu na visoki kvalitet europskog fudbala. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu, a neće nam nedostajati samopouzdanja.

Daćemo sve od sebe da sačuvamo nadu pred revanš u Banjoj Luci i da zajedno ovdje sa navijačima pokušamo da napravimo novo fudbalsko čudo. Da li ćemo uspjeti, ne znam, ali ćemo se u skladu sa imenom kluba boriti do posljednjeg daha.“

Susret u Solunu sudit će David Šmajc iz Slovenije. Asistirat će mu sunarodnjaci David Gabrovec i Tomaž Cerne, dok je četvrti arbitar Dejan Balažič.

Utakmicu direktno prenosi Arena Sport.

Dnevnu ponudu kladionice Meridian možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16