Fudbaleri Veleža drugi put će uzastopno igrati u finalu Kupa BiH nakon što su u dvomeču polufinala eliminisali Željezničar.

Rođeni su u prvom meču slavili na svom terenu sa 1:0, a i u revanšu odigranom na Grbavici su slavili i to sa rezultatom 2:1.

Nakon trijumfa na Grbavici za Velež TV su govorili trener Nedim Jusufbegović te Denis Zvonić i Nemanja Anđušić, igrači koji su sinoć pogađali na Grbavici.

“Mislim da smo bili bolji u obje utakmice i mislim da je to evidentno. Imali smo problema, loše smo otvorili ovu utakmicu, ali smo pokazali mirnoću, vratili smo se prekidom i mislim da smo na jedan kvalitetan način iskontrolisali utakmicu.

Znali smo i vjerovali smo u sebe i znali da što duže vrijeme bude odmicalo, da će naši izgledi rasti. Imali smo dobrih šansi u prvom poluvremenu kod rezultata 1:1, ali na kraju možemo biti zadovoljni. Neki primarni cilj, ako je bio realan cilj, je bio plasman u finale i on je ispunjen.

Ponosan sam na svu podršku koju smo dobili pred ovu utakmicu, navijača, pogotovo Red Armyja, Uprave i svim igračima čestitam. Velika pobjeda za nas”, riječi su Jusufbegovića.

Kapiten Zvonić je presretan nakon plasmana u finale.

“Sretan sam sa golom, pobjedom i prolazom u finale. Mislim da je cijela ekipa odigrala fenomenalnu utakmicu. Svi zajedno smo iznijeli ovo na jedan najbolji mogući način.

Mislim da smo obradovali sve naše navijače i treba da uživamo u ovom trenutku. Sada se okrećemo narednim utakmicama koje su pred nama”, kaže Zvonić.

Anđušić ističe da je Velež pokazao da je najbolji kada je to najteže.

” Znali smo da nas ovdje čeka jako teška utakmica. Pripremali smo se, analizirali i čekali svoju šansu, koje smo na kraju iskoristili na najbolji mogući način. Pokazali smo da smo najbolji kada je najteže”, poručio je Nemanja.

Inače, Velež će u finalu na Bilinom Polju igrati protiv Zrinjskog.

FInale je zakazano za 17. maj.

(Reprezentacija.ba)