Nakon jučerašnjeg treninga koji su obavili fudbaleri koji su stigli jučer, večerašnji trening su obavili svi fudbaleri izuzev Kenana Pirića i Hrvoja Miličevića koji su danas za AEK igrali svoj meč, te Dennisa Hadžikadunića koji nije stigao zbog problema sa letovima.

“Danas je u Zenicu doputovao i Sead Kolašinac koji se povrijedio igrajući za svoj klub, te je odmah podvrgnut pretragama. Nakon urađenog MRI (magnetne rezonance) i ultrazvuka lijeve natkoljenice-aduktora mišića, pokazano je određeno poboljšanje postignuto dosadašnjim mirovanjem i fizikalnom terapijom.

Kolašinac će nastaviti sa individualnim treninzima i fizikalnom terapijom kako bi se lijevi bek naše reprezentacije što brže oporavio, te će u narednim danima biti ponovo procijenjeno njegovo zdravstveno stanje.

Zbog letova do večerašnjeg treninga nisu stigli Kenan Pirić, Hrvoje Miličević i Dennis Hadžikadunić, te će oni sutra biti na raspolaganju selektoru Faruku Hadžibegiću”, stoji u objavi Saveza.

Zmajevi će u utorak trenirati od 18:00 sati. Trening je zatvoren za medije i javnost.

U srijedu je za 17:30 sati zakazana press konferencija reprezentacije BiH, a pola sata poslije posljednji trening pred utakmicu koji će biti otvoren prvih 15 minuta za medije.

Island će svoju press konferenciju obaviti u 19:00 sati.

Utakmica BiH – Island igra se na Bilinom Polju u četvrtak od 20:45 sati.

Glavni sudija na meču je Donatas Rumsas iz Litvanije.

Ulaznice su u online prodaji.

(Reprezentacija.ba)