Mario Prskalo, agent Denisa Huseinbašića (21), govorio je ekskluzivno za Reprezentacija.ba.

Rođeni Mostarac već deceniju se bavi ovim poslom u regiji Frankfurta, a već je stekao dobar renome. Sa Huseinbašićem je napravio pravo čudo, u dvije godine iz omladinskog pogona četveroligaša doveo ga je do Bundeslige i poziva za reprezentaciju Njemačke.

„Fokusiran sam na dugoročne rezultate i dugoročni kvalitetan rad i upravo sam se tu „našao“ sa Denisom. On je izuzetan radnik, momak koji razmišlja dugoročno, iz dobre kuće… Zajedno radimo od 2019. godine kada je bio u U19 Offenbachu, a evo sada je u Kolnu, u Bundesligi. On tu neće stati sa napretkom, jer zna da jedino konstantan rad donosi rezultate i upsjeh. Ni njega ni mene ne zanima nešto od danas do sutra.“ priča nam Prskalo.

Denis je nedavno istakao kako mu je Bosna i Hercegovina važna. On je rođen u Njemačkoj, ali mu je otac Remzija iz Fojnice, a majka Taiba iz Banja Luke i kako kažu naše informacije – on voli Bosnu.

„Tako je! Moram reći da smo sa Zvjezdanom Misimovićem jako dugo u kontaktu. Misimović je top korektan, izuzetno profesionalan. Nedavno smo imali izuzetno izuzetno ugodan sastanak sa selektorom Farukom Hadžibegićem. Ostajemo u aktivnom kontaktu“ govori Prskalo za Reprezentacija.ba.

Denis je mladi reprezentativac Njemačke, ali navijači u BiH nestrpljivo čekaju njegov debi za Bosnu i Hercegovinu, hoće li on doći već u martu?

„Nažalost u martu će Denis zbog privatnih obaveza propustiti okupljanje“ otkriva Mario Prskalo za Reprezentacija.ba.

Huseinbašić je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 19 utakmica za Keln. Igrao je u Bundesligi i u Konferencijskoj ligi. Uz to je zabio četiri gola i dva puta asistirao.

„ Nisu ga bez razloga Nijemci pozvali u U21 reprezentaciju. Da bi došao iz četvrtog ranga u Bundesligu i pritom igraš i evropske utakmice, moraš imati kvalitet, ali baš. Podsjeća me malo i na mene. Igra jednostavno, razumije igru, dosta puta bude i u završnici. Dobar, dobar, nema šta.“ opisao ga je Zlatan Bajramović u razgovoru za Reprezentacija.ba u novembru prošle godine.

(Reprezentacija.ba)