Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić (65) potvrdio je da će veznjak Rome Benjamin Tahirović (19) igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Hadžibegić se oglasio na svom zvaničnom Facebook profilu i poručio da će Benjamin biti na spisku za prve utakmice kvalifikacija za EURO protiv Islanda i Slovačke.

“Benjamin Tahirovic je novi igrač BiH!

Iako sam rekao da ću prvi spisak objaviti tek u martu, slobodno mogu potvrditi da će jedno ime na tom spisku biti i Benjamin Tahirović.

Nakon razgovora sa porodicom, sa ocem Benjamina i sa samim Benjaminom, odlučeno je kako će se veznjak Rome odazvati pozivu nogometne selekcije BiH.

Prezadovoljan sam kako su razgovori tekli, a posebno spremnošću porodice Tahirović da njihov sin bude dio našeg tima.

Benjamin je budućnost BiH i radujem se radu sa njim!

Zahvalan sam i Zvjezdanu Misimoviću, koji je vodio dosadašnji dio razgovora, jer je uradio odličan posao, a zajedno ćemo nastaviti razgovore i sa ostalim potencijalnim reprezentativcima.

Također, obavili smo korektan razgovor i sa Huseinbašićem, njegovim ocem i menadžerom, te i od njih očekujemo povoljan odgovor.

Sa njima ostajemo u kontaktu, do konačne odluke.

Svaki kvalitetan igrač nam je bitan i sa većnom su vec uspostavljeni kontakti, a javnost i navijači će to znati kada budemo imali konkretne odgovore, kao što sada zna koliko sam sada sretan i zadovoljan jer smo u Benjaminu dobili odličnog igrača”, napisao je Hadžibegić.

(Reprezentacija.ba)