Reprezentativne selekcije Republike Srpske vraćaju se na fudbalsku scenu u 2023. godini, u kojoj će biti organizovano nekoliko akcija na domaćem terenu, ali i inostranstvu, barem tako piše Srpskainfo.

Izvršni odbor FS RS bi na narednoj sjednici, zakazanoj za 12. februar u Banjoj Luci, trebalo da razmatra prijedloge za selektore i članove stručnih štabova svih uzrasnih kategorija, od pjetlića do seniora.

Ovo je potvrdio i predsjedsnik FS RS i FS BiH Vico Zeljković.

“Razmišljamo u tom pravcu i veoma brzo ćemo razgovarati na tu temu. Sredinom februara imaćemo i sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske na kojoj ćemo utvrditi neke stvari i organizovati reprezentativne selekcije u svim uzrastima, uključujući i seniorsku”, rekao je Vico Zeljković piše srpskainfo i dodao:

“Treba da imenujemo i sve selektore, odnosno stručne štabove svih reprezentacija. Radićemo i na reorganizaciji kalendara takmičenja, koji treba da bude podudaran sa istim aktom na nivou Fudbalskog saveza BiH. Imamo i jednu ideju za juni, o kojoj ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme.”

Podsjećamo, Izvršni odbor FS BiH je 2008. godine dao saglasnost za odigravanje prijateljskog meča U21 selekcije Srbije i RS.

FIFA je potom FS RS zabranila odigravanje ovog duela.

Ipak, za pozdraviti je želju za bilo napredak fudbala u BiH, posebno u RS koja je teritorij sa možda i najoskudnijim fudbalskim uslovima u Europi.

Čak i u ne pretjerano kvalitetnoj Premijer ligi BiH trenutno imaju samo tri kluba iz manjeg bh. entiteta.

To su banjalučki Borac, Leotar iz Trebinja te Sloga Meridian iz Doboja.

(Reprezentacija.ba)