Andrej Đokanović i Ena Šabanagić obradovali su javnost objavama na društvenim mrežama. Par je zvanično objavio da je u vezi.

Ne bi nama veza dvoje mladih, lijepih i uspješnih ljudi bila posebno zanimljiva vijest, da Ena nije član ženske, a Andrej muške nogometne reprezentacije BiH.

Nogomet ih je upravo i spojio, jer Ena nosi dres “ženskog FK Sarajevo” SFK 2000, a Andrej dres FK Sarajevo.

Andrej je iz Kasindola došao još prije mnogo godina u najmlađe kategorije Sarajeva, a Ena je morala putovati malo više. Rođena je u SAD-u, zatim je igrala na Islandu, tek da bi ove godine stigla u glavni grad BiH.

No ljubav očigledno ne poznaje granice i ruši sve pretpostavke.

Njihovi saigrači i saigračice zatrpali su objave lijepim komentarima, a možda najoriginalniji ostavila je direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović koja im je napisala “Par sa najzgodnijim nogama u Europi, možda i šire”.

Nadamo se da će im na privatnom planu ići kao i na terenu. Ena i SFK su suvereni u BiH, a Andrej je sigurno najveći potencijal Premijer lige BiH u ovom trenutku.

Feđa Dudić mu je u mandatu dao posebnu ulogu, gdje ga je sa veznog reda vratio na poziciju stopera, kako bi stasao u profil igrača koji je trenutno hit u europi – igrača zadnje linije koji ima odličnu tehniku i pregled igre, te ekipa sa njim već iz prve faze igre može napraviti opasne napade za protivnike.