Fudaleri Veleža su u okviru 18. kola PL BiH vodili 4:1 protiv Širokog, ali je utakmica na kraju završena rezultatom 4:4.

Trener Rođenih Amar Osim prokomentarisao je remi svoje ekipe za Moju TV.

“Svaka čast Širokom što nisu prestali da vjeruju, a nije ih bilo u prvom poluvremenu. Gubili su tri razlike, a moglo je biti i više. Vratili su se brzo. Treba se potruditi da napraviš penal u 20. sekundi. Nakon toga je bilo nekih situacija koje su završile nesretno po nas. Svaki njihov udarac je bio gol. Utakmica u kojoj jedna ekipa ima 10 šansi, druga dvije i bude 4:4. Šta ćeš komentarisati?”, kazao je Osim u svom stilu i dodao:

“Ne može se u normalnoj utakmici desiti da tako lagano primiš tri gola. Kumovali smo i mi tom spletu okolnosti svojim nekim reakcijama i glumljenjem u fazi utakmice u kojoj smo imali dobar rezulat. Počeli smo zabavljati publiku i to nam se obilo se o glavu. Opet kažem, igrali smo protiv ekipe koja vjeruje da moće nešto uraditi i koja ima jak duh. Oni su do kraja insistirali, bez obzira što smo mi kod 4:3 imali dvije velike šanse, zabili čak i gol koji je vjerovatno regularan bio, ali dobro.”

Ekipa Veleža je trenutno šesta na tabeli sa 23 osvojena boda.

(Reprezentacija.ba)