Milan našeg Radeta Krunića večeras gostuje Torinu i traži nastavak dobre serije. Mladi Huseinbašić sa Kolnom igra protiv Hoffenheima, dok će Prevljak gostovati Anderlechtu.

Torino – Milan (20:45 sati, Arena Sport)

Aktuelni prvak Italije u ovom kolu Serie A gostuje Torinu. Rosoneri su drugi na tabeli sa 26 bodova iz 11 utakmica, dok je Torino na 10. mjestu sa 14 poena.

U prošlom kolu Milan je savladao Monzu sa 4:1, a večerašnji domaćin je slavio na gostovanju kod Udinesea i na najbolji način najavio susret sa Milanom.

Milan je u toku sedmice u Ligi Šampiona visokim rezultatom pobijedio Dinamo sa 4:0 i pokazao da su u dobroj golgeterskoj formi.

Rade Krunić nije igrao protiv Monze, a protiv Dinama je ušao u igru u drugom poluvremenu. Prema najavama talijanskih medija večeras će meč početi na klupi. Bh. veznjak je sakupio pet nastupa u Serie A ove sezone.

Rosoneri su blagi favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.15 na pobjedu Milana. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednji međusobni duel su odigrali u aprilu, a bilo je 0:0.

Večerašnji susret počinje u 20:45 sati uz prijenos na Areni Sport.

Koln – Hoffenheim (19:30 sati, Sport Klub)

Koln čiji dres nosi budući bh. reprezentativac Denis Huseinbašić večeras dočekuje Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića.

Koln je trenutno 11. u Bundesligi, a Hoffenheim drži devetu poziciju. Večerašnji gosti imaju bod više.

Domaći su u proteklom kolu doživjeli debakl, poraženi su od Mainza sa 5:0, ali vrijedi naglasiti da su većinu susreta igrali s igračem manje. S druge strane Hoffenheim je na svom terenu poražen od Bayerna.

Huseinbašić je u petak odigrao cijeli susret za Koln protiv Slovackog u Konf. ligi, te će večeras sasvim sigurno biti na klupi i svoju priliku čekati u drugom dijelu.

Denis je odigrao pet utakmica u Bundesligi, a postigao je dva gola i dodao jednu asistenciju.

Bičakčić se oporavlja od povrede, a u petak je odigrao 45 minuta za Hoffenheim II. Večeras će svoj tim bodriti sa tribina.

Gostima večeras daju blagu prednost. Kladionica Meridian na dan susreta nudi kvotu 2.25 na pobjedu Hoffenheima. Ostale kvote s ovog meča pogledajte ovdje.

Posljednji duel ova dva tima odigrala su u martu ove godine, a Hoffenheim je slavio kao gost sa 1:0.

Utakmica se igra od 19:30 sati uz prijenos na Sport Klubu.

Anderlecht – Eupen (13:30 sati, Arena Sport)

Eupen našeg Smaila Prevljaka gostuje Anderlechtu, a bh. napadač izuzetno voli igrati protiv belgijskog velikana.

Sedam puta je igrao protiv Anderlechta i postigao pet golova, a jedno vrijeme se intenzivno pisalo o prelasku Prevljaka u ovaj tim.

Anderlecht je tek na 12. mjestu na tabeli sa 16 bodova, dok je Eupen tri mjesta ispod sa četiri boda manje.

Domaći su favoriti. Kladionica Meridian na dan susreta daje kvotu 1.45 na pobjedu Anderlechta. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Smail Prevljak je u dosadašnjem dijelu sezone na 12 utakmica postigao dva gola, te će danas igrati od prve minute za svoj tim.

Susret počinje u 13:30 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)