U subotu, 29. oktobra, u Minhenu odigrat će se memorijalna utakmica za Edina Šaranovića, nekadašnjeg napadača Sarajeva koji je preminuo prošle godine u 45. godini svog života.

Utakmica između SF BiH Munchen E.V. 2021 i Bayern Munchen (Senioren B) odigrat će se u Ludwig-Hunger Strasse 11.

Cijena ulaznice iznosi 5 eura, a sav prihod porodica je odlučila proslijediti Udruženju Pomozi.ba.

“Sav prihod od memorijalne utakmice koja će se 29. oktobra održati u Minhenu u znak sjećanja na Edina Šaranovića, nekadašnjeg fudbalera reprezentacije Bosne i Hercegovine i FK Sarajevo njegova porodica odlučila je usmjeriti našoj humanitarnoj organizaciji.

U spomen na Šarana žele obradovati mnoge ljude koji se nalaze u teškoj životnoj situaciji i potrebna im je naša pomoć. Ulaz je 5 eura, a svi koji žele donacije mogu uplatiti i direktno putem Paypala: paypal1@pomozi.ba i računa u produžetku sa naznakom: Memorijal Edin Šaranović Šaran.”, stoji u objavi Pomozi.ba.

Podsjetimo, bivši bh. reprezentativac i nekadašnji igrač Sarajeva Edin Šaranović preminuo je augustu 2021. godine u 46. godini života.

Za našu A selekciju BiH odigrao je dvije utakmice, a tokom karijere nastupao je za TOŠK, Sarajevo, Pogon, Kamen Ingrad, Slaven Belupo, Međimurje, Zadar, Primorje, Olimpic i Slobodu.

Najbolje igre pružao je u FK Sarajevo za koji je u 152 odigrana meča zabio 40 golova, osvojio dvije titule šampiona BiH i jedan Kup BiH.

Također, ostat će upamćen kao strijelac najbržeg gola u historiji HNL-a.

(Reprezentacija.ba)